Categorie: Soort maaltijd

  • Alle pappelflappen…

    Alle pappelflappen…

    Meetjeslandse stoepetaarten uit Ertvelde, zoals oma ze bakte, te moeilijk? Nee hoor; ik legde je het stap voor stap uit.

  • bob cocktail

    bob cocktail

    Ik vond een sapje met feeststrik als basis voor  Vit C Cocktail, die ik op poten zette, dankzij BLEND SUMMER (WIMS MOCKTAIL N/A uit Smaak 45).

  • Piet piraatbroodjes

    Piet piraatbroodjes

    Dit deeg voor kramiek of broodpopjes is niet te doen in een volgend (kook)avontuur, daar het meer dan 4 uur in beslag neemt. Bij scones zonder rozijnen geef ik confituur & slagroom. IK PROBEERDE HET AUSTRALISCH BROOD MET DE BROODMAKER. HET DEEG IS VEEL TE DUN. IK HEB MIJN BROODMACHINE EEN HALF UUR MOETEN SCHOONMAKEN.…

  • Remy de lekkerbek

    Remy de lekkerbek

    Ik dokterde  een werkwijze uit voor stripfiguur Remy de rat & constateerde in Piet elders dat ik voor de (houten) lepel van pizzadeeg dubbel zoveel gist en minder boter of olijfolie gebruik.

  • SMOSpizza

    SMOSpizza

    Wij aten in ’05 ons buikje vol in familiepizza-grillstube-bistro ADRIATIC in de Tirolerstrasse 27 in LIENZ. Ik legde roquefort (een idee van Inge) op de pizza, maar dat smaakt muf! Ik houd de champignons apart & smeer de boord  in met (olijf)olie, een tip van Peter Goossens, Superlekker!

  • Helado & amandelkoekjes

    Orange glacé op het verjaardagsfeestje van  uit De Spaanse keuken van Beverly Leblanc.

  • Bananensoep op kot

    Bananensoep op kot

    In een nieuwsbrief van www.magazinesmaak.be. vond ik bananensoep uit de soepbijbel van prediker Eva en probeer eens om bananen toe te voegen.

  • Perentaartjes van een bakker

    Perentaartjes van een bakker

    Korstdeeg, een recept dat ik kreeg van Jacky Geerinckx maak ik 1 dag op voorhand. Als er nadat ik deze bereidingen uitgetest heb zanddeeg of vetdeeg van mini bourdaloue- of  frangipanetaart overblijft, bak ik er zoals op 14.2.2001 amandel-of zandkoekjes van.

  • sint-honoré (Oude gerechten)

    sint-honoré (Oude gerechten)

    Soezendeeg voor  st.-honré van traiteur waterloos maakte ik met 100 g mix voor soezen -100 ml water – 1 ei: Verwarm water tot het net niet kookt. Doe het ei in een kom en voeg de mix voor soezen toe. Giet onder voortdurend roeren het water erbij. Roer stevig tot je een glad beslag krijgt.

  • Luikse suikerwafels

    Luikse suikerwafels

    Mini suikerwafels uit mijn koekboek vos en haas: hartig, die ik bakte in een hartjeswafelijzer (zoals moeder siska).