-
Groene lettersoep
Snoep gezond: in SEIZOENEN OP SMAAK van Velt worden 1 à 2 preiwitten toegevoegd aan 1 l aspergesoep met room (op het menu van mijn eerste communie in 1966), waarbij een zachtgekookt of een gepocheerd (kwartel)eitje (gezien in njam op 21.9.’12, van Sergio of uit De Basis p 202) of oeuf poché, 55′ op 62°C in de…
-
knutsels & gelatinedessert
Als Tante Sidonia eens etiquettegastvrouw wil zijn en zoals Claudia kookt voor vrienden, maakt o.a deze combinatie van anglaise of bavarois van sinaasappel: sinaasappelbavarois deel uit van een dessertbord. Zin om vrienden te ontvangen en eens gastheer & gastvrouw te zijn zoals Mr. & Mrs. Bouquet? Ik illustreerde enkele tafelmanieren, gezien in de wakkere muis (bijlage bij Het…
-
Spaghetti & bolognaisesaus
Dit is een combinatie van pasta met verse tomaten & spaghetti op en top Italiaans uit KOKEN = wetenschap, die ik op 4.11.’93 & 3.6.2009 bereidde met Jason, Thomas & Nathan.
-
Miehoen
Oosterse kip met kokos (uit Peter kookt, dat ik mij op 21/6/2012 aanschafte op lannoo’s boekenmarkt in Gent) bracht mij op het idee om op het verjaardagsfeestje van Amber Lievens, met als thema: Waar Vlaams & Thais in elkaar versmelten, een kookduel: Chef-kids! Versus Vlaanderen te organiseren. Groep 1 bereide wok met kip en curryroomsaus.…
-
Roerbakmie met nuggets
Hou je van speciaal? Dan wordt dit vast je favoriete recept. De combinatie van sojascheuten met gehakt, (kokosmelk) & nuggizz is beslist niet alledaags. Wel even opletten met die pikante spaghettikruiden!
-
Köttbullar in de lunchbox
Serveer Zweedse kaneelbroodjes (= kaneelkoekjes) of gehaktballekes uit Spaghetti met een schaar & plat préféré eens met rijst in de brooddoos.
-
sautee met paprikapoeder
Ik kwam in “Het Nieuwsblad Magazine” op het idee om deze variant (met verbrande nasmaak, en waarvan ik het wow-effect miste) te serveren met wortelpuree uit “Goesting”, dat ik mij op 21/6/ 2012 aanschafte op lannoo’s boekenmarkt in Gent. In de Smaak Special van maart 2010 staat dit recept, dat wij met z’n drietjes verorberden en…
-
vanilleparfait “Cauderlier”
Toscaanse gelato al ciocolato met vanillegelato .
-
Fantasiakoekjes
Grabbelpassers van 6 tot 12 jaar lieten hun fantasie de vrije loop bij het bakken van koekjes met boter, vanille-ijs, Ontbijtgranensnoep en fruit met mos (chocoladeglazuur) uit ketnetdoeboek.
-
Patatas bravas met ketchup
Ik at aardappelblokjes door piratenzwaarden in knutselen met kinderen op een kookles: “op pirateneiland” met partyspiesjes i.p.v. frietvorkjes, zoals in mijn doe-het-zelf-frituur (verkleed als Jommeke).