Piet piraatbroodjes

Posted in : Brood en confituur on by : Greet Tags:

Dit deeg voor kramiek of broodpopjes is niet te doen in een volgend (kook)avontuur, daar het meer dan 4 uur in beslag neemt. Bij scones zonder rozijnen geef ik confituur & slagroom.
IK PROBEERDE HET AUSTRALISCH BROOD MET DE BROODMAKER. HET DEEG IS VEEL TE DUN. IK HEB MIJN BROODMACHINE EEN HALF UUR MOETEN SCHOONMAKEN. Ik denk dat je voor Damper UIT DE WAKKERE MUIS, bijlage bij Het Nieuwsblad van 20.7.2008, 675 g zelfrijzend bakmeel nodig hebt i.p.

Rozijnenbroodjes (typisch op Engelse theeparties) uit broodmachine panasonic sd200

Dit heb je nodig:

  • 10 g vanillesuiker
  • 60 g bleke cassonade
  • 1 1/2 kleine maat instant gist
  • 500 g imperial zelfrijzende bloem
  • 1 klp bakpoeder
  • 1 ei
  • 330 ml melk
  • 1 1/2 kleine maat zout
  • 50 g boter
  • 100 g Piet Piraat-rozijntjes

Werkwijze.

Op de knop
brot/Teigtyp 1 x drukken(normal)
Programm: 3 x drukken (rosinen)
1 x drukken op start
Na 30′ begint de broodmakeker te kneden.
Op 3.10 bij de pieptoon de rozijnen beetje bij beetje toevoegen.
1 x drukken op stop.
Het emmertje uit de broodmaker halen.
Vet de bakplaat in.
Verdeel het deeg in porties van 20-30g. Het deeg doorslaan.
Draai bolletjes.
Laat ze nog een beetje rusten
Breek een ei in een kom. Klop het los met een vork. Smeer met een borstel het deeg in met ei.
Dek af (met een omgekeerde bakplaat) en laat nog een ½ uur rijzen.
De warme lucht oven voorverwarmen op 180 graden.
Bak de scones van 20-30g 9 minuten in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.