-
Piep de kaasmuis
Ik liet mij inspireren door mijn jommekesboeken: lieve choco, de tocht naar asnapije & kaas met gaatjes.
-
tartiflette “tour 2012”
Lees het verhaal over de gietijzeren pan, die door de steel, niet in mijn oven kan! Ik botste in de perfecte agenda op tartiflette & zette de hoeveelheden, door dit recept met rauw gestoofde aardappelen in “Het Nieuwsblad Magazine” van 30.1.2010, op punt.
-
Casinobrood
Ik probeerde op de low budget kookcursus ook sandwichbrood in mijn broodmachine, lekker! maar het kruim viel eruit toen ik op mijn werkblad tikte met het emmertje.
-
Smurfins in de brooddoos
In ONS KOOKBOEK, waarin voor muffins niets wordt afgewogen & op een mislukking uitdraaide, kwam ik op het idee om voor een kinderkookles rond de smurfen American speltmuffins van Jeroen met rogge & zonder bosbessen uit te testen.
-
aardappelgratin
Kaaspatatjes of light Gratin Dauphinois uit Culinaria frankrijk of rauw gestoofde aardappelen uit ONS KOOKBOEK van KVLV, dat ik bij diabetes & voedselallergie (o.a. voor koemelk) met ALPRO Soja i.p.v. melk maak.
-
Gevulde tomaten
Gevulde tomatenverrassing, die de Evergemse jeugd in de krokusvakantie ’97 klaarmaakten of tomates farcies met kaaspatatjes, waar ze bij ons thuis op verlekkerd zijn, serveer ik zoals Kim eens met rul gebakken gehakt & versier de opgekookte pasta met basilicum en misschien het ik dan ook een wow-gevoel.
-
Vol-au-vent van pladijs
Ik stelde in de Europese week van de soja een gezond menu samen met vissen in de herfst.
-
Karamelsaus “Sergio”
Ik liet suiker + glucopur te lang kleuren. Ik wilde proeven van de karamel maar kreeg hem niet meer van de bodem, want hij was al steenhard. Ik warmde hem terug op, proefde en hij kleefde aan mijn tanden. Ik proefde met de lepel die ik in de kookpot had laten staan en heb mijn tong verbrand!…
-
Chocoladekoekjes
Heerlijke chocoladekoekjes of (om zelf op te smullen) vogelkoekjes uit de wakkere muis.
-
Kool met witte saus
groenten van de maand januari & de fruitkalender van Velt Ik wou kalfsblanket bereiden, maar vond geen kalfsvlees. Voor 3 personen maakte ik gehaktballetjes, 1/2 witte kool in kerriesaus met peterselieaardappelen. Voor mijn man herleidde (:5) ik balletjes in koninklijke saus!