Alle pappelflappen…


Meetjeslandse stoepetaarten uit Ertvelde, zoals oma ze bakte, te moeilijk? Nee hoor; ik legde je het stap voor stap uit.

Ingrediënten

Werkwijze
1 Verwarm een oven op 180°C.
2 Vet een bakplaat in.
3 Leg 1 onderzetbordje omgekeerd op het vel bladerdeeg.
4 Snijd deze vorm meermaals uit het deeg.

5 Rol dit in het midden nog even uit met een deegrol, zodat de cirkel ovaal wordt.
6 In het midden leg je een 1 eetlepel bakvaste koude moes van appels.

7 De onderste rand van de cirkel maak je een beetje nat.

8 Het bovenste deel wordt op het onderste gelegd (een klein randje van de onderkant is nog zichtbaar.)

9 Draai de appelflap om en leg ze op de bakplaat.

10 Maak je duim nat of duw met een vork de randen de flap van  dicht.

11 Bestrijk (P H deed dat met zijn vingers!) de appelflappen met losgeklopt ei, gemengd met een klein beetje water.

12 Versier kruisgewijs met een vork. (ruitjes tekenen)

13 Bak de 10 à 15 minuten appelflappen in de oven.

14  Na het bakken de appelflappen op een rooster leggen om af te koelen.

Geef er Italiaanse Riccadonna (Asti DOCG) of Moscato d’Asti 2005 bij.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.