Wij aten in ’05 ons buikje vol in familiepizza-grillstube-bistro ADRIATIC in de Tirolerstrasse 27 in LIENZ.
Ik legde roquefort (een idee van Inge) op de pizza, maar dat smaakt muf!
Ik houd de champignons apart & smeer de boord in met (olijf)olie, een tip van Peter Goossens, Superlekker!
Dit heb je nodig voor 3 personen:
- 2 vellen verse pizzadeeg
- 1 snede gekookte ham
- 1 blikje ananasblokjes (140 g)
- 100 gram boerenringworst
- 400 g tomatenblokjes (Cubetti)
- 1 blikje TV-worstjes
- diepvrieserwtjes
- 1 zakje mozzarella
- olijfolie
- 300 g spaghettisaus
Werkwijze
Verwarm de over voor op maximum
1 Open het blikje met ananas. Laat de ananas uitlekken in een zeef.
2 Vet 2 springbakvormen in. Leg het deeg op de bakplaten.
Zet de ring van de springvorm op het deeg.
Leg hierop tomatenblokjes.
3 Snijd gekookte hesp in stukjes.
Halveer de boerenringworst.
4 Vul een vierkant koekjesvormpje met stukjes:
-gestoofde champignons
-diepvrieserwtjes
-spaghettisaus
– ananas en gekookte hesp
– boerenringworst
– TV-worstjes
gestoofde champignons
Werkwijze
1 Borstel de champignons schoon.
2 Snijd een stukje van de voetjes. Snijd de champignons in schijfjes.
3 Pel de sjalot. Snipper ze fijn.
4 Smelt een klontje boter in een kleine kookpot. Bak de sjalot snel tot ze er glazig uitziet. Verhoog het
vuur. Bak de champignons. Voeg citroensap toe. Roer af en toe om met een houten lepel. Voeg zout en
peper toe.
5 Snijd de bol mozzarella in stukjes.
Leg de mozzarella op de boerenringworst, tv-worstjes en gekookte hesp met ananas.
Smeer de boord in met olijfolie
6 Bak de pizza’s 7?-10 minuten in de oven op 250°Celsius.
Leg 2 paar pannenlappen boven elkaar.
Haal de bakplaat uit de oven.
Leg de champignons in het midden.