HomeSoort maaltijd Gebak en taarten Helado & amandelkoekjes

Helado & amandelkoekjes

Posted in : Gebak en taarten, Koekjes en tussendoortjes on by : Greet

TopOrange glacé op het verjaardagsfeestje van  uit De Spaanse keuken van Beverly Leblanc.

Dit heb je nodig voor 4 à 6 personen:

  • 2+1 grote bloedsinaasappels
  • 85 ml half volle melk
  • 85 ml half volle room
  • 115 g suiker
  • 10 g vanillesuiker
  • 4 grote eierdooiers
  • 450 ml slagroom
  1. Werkwijze:
    Schil 2 sinaasappels dun af. Houd enkele reepjes schil voor de versiering.
    Rasp de schil van de derde.
    Pers de sinaasappels uit. Meet 125 ml af. Zet opzij.
    Doe de melk, room + sinaasappelschil in een kookpot. Breng aan de kook. Haal de pan van het vuur. Laat 1/2 uur trekken.
    Klop de suiker + eierdooiers au bain-marie op tot een dikke romige massa.Breng de melk opnieuw zachtjes aan de kook.
    Giet de melk bij de eieren en klop tot alles goed gemengd is.
    Roer 20 minuten au bain-marie totdat zich een dikke custadvla vormt die aan de lepel blijft hangen. HET WATER MAG DE ONDERKANT VAN HET BOVENDEEL NIET RAKEN, WANT DAN SCHIFTEN DE EIEREN.
  2. Maak de halve sinaasappelschillen nat met je handen, om een koele aanslag te krijgen in de diepvries.
  3. Vul de halve sinaasappels met sinaasappelijs.
    Plaats in het invriesvak van de diepvries. Bewaar in de diepvries

Amandelkoekjes
Dit heb je nodig voor 60 stuks:

  • 4 eiwitten
  • 150 g boter op kamertemperatuur
  • 150 g (basterd)suiker
  • 115 g bloem
  • 25 g gemalen amandelen
  • snuifje zout
  • 75 g geroosterde amandelschilfers (7 à 10′ in de oven op 200°C)
  • zeer fijn geraste schil van 1 citroen


Werkwijze:
Verwarm de warmeluchtoven voor op 160°C.

Klop de boter met de suiker romig.
Zeef de bloem, amandelpoeder & zout erboven.
Voeg amandelschilfers & citroenraspsel toe.
Klop het eiwit stijf.
Spatel onder het amandelmengsel.
Vet bakplaten in.
Leg er kleine hoopjes koekjesdeeg op, met een flinke tussenruimte.
Bak 15 à 20 minuten, totdat de randen goudbruin zijn.
Laat afkoelen op een taartrooster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.