sautee met paprikapoeder


Ik kwam in “Het Nieuwsblad Magazine” op het idee om deze variant (met verbrande nasmaak, en waarvan ik het wow-effect miste) te serveren met wortelpuree uit “Goesting”, dat ik mij op 21/6/ 2012 aanschafte op lannoo’s boekenmarkt in Gent. In de Smaak Special van maart 2010 staat dit recept, dat wij met z’n drietjes verorberden en ik niet vond op www.finettes.be, voor 4 personen.

Dit heb je nodig voor 3-4 personen:

  • 480g mini kroketten
  • 2 flessen frituurolie
  • ***
  • 460 gram hespensneden of varkenshaasje
  • peper
  • zeezout
  • 2 (klontjes) carlsbourg boterkes
  • ***
  • 2 koffielepels paprikapoeder
  • 1 ui
  • 150 ml room
    1 sausketeltje of 2 x 1/2 eetlepel PH rundsbouillon
  • ***
  • 1 bussel wortelen
  • 15 g boter
  • 1 sjalot
  • 1 koffielepel suiker of honing
  • 1 koffielepel zout
  • peper

Werkwijze:

Zet alles klaar.

1 Snijd het vlees in kleine biefstukjes van 2 cm.

Als je groenten moet schoonmaken, leg je best een oude krant op het werkblad, zo kan je alle afval in 1 keer in de vuilnisbak gooien en dat bespaart t opruimwerk achteraf. Of  gooi het afval op de composthoop.
2 Maak de wortelen schoon. Neem de wortelen bovenaan vast. Snijd met een dunschiller van boven naar onder het vel eraf. Draai met de wortel.
Snijd de boven en onderkant eraf met een mes.

Snijd de wortelen met de keukenrobot in schijfjes.
Pel de sjalot & snipper fijn.

wortelen stoven:
Smelt wat boter (op stand 7) in een ovalen koperen kookpot. Fruit de sjalot.Voeg de wortelen toe en stoof ze 20 minuten beetgaar op een zacht vuurtje (stand 4). Kruid met peper & 1 koffielepel zout. Breng op smaak met 1 koffielepel suiker of honing. (Mix)

3 Pel de ui.

4 Snipper fijn

5 Verwarm de frituurketel voor op 180°C.
Kruid het vlees met peper & 5 draaien zeezout.
Smelt 1 eetlepel boter in een kleefpan op stand 9.
Laat bruinen.
Bak de stukjes vlees mooi naast elkaar 5′ op stand 6 af.
Kruid de andere kant van het vlees met peper & 5 draaien zeezout.
Draai ze om, voeg een beetje boter toe en bak 5′ op stand 4.

Zet opzij.
6 Doe de fijngesneden ui in de pan.
Laat een 5 tal minuten zachtjes sudderen,
(stand 3-4.)
Voeg 2 koffielepels paprikapoeder toe.
Laat 1 minuut stoven.

 

7 Leg de kroketjes in het mandje van de frituurketel.
Bak de kroketjes 5′.

8 Voeg de room toe.
Laat 1′ inkoken = zachtjes sudderen. (stand 3-4).Breng op smaak met 1 sausketeltje of 2 x 1/2 el (proef) PH rundsbouillon!
9 Leg het vlees in de saus. Zet het vuur op stand 1 (warmhouden.)


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.