Snoep gezond: in SEIZOENEN OP SMAAK van Velt worden 1 à 2 preiwitten toegevoegd aan 1 l aspergesoep met room (op het menu van mijn eerste communie in 1966), waarbij een zachtgekookt of een gepocheerd (kwartel)eitje (gezien in njam op 21.9.’12, van Sergio of uit De Basis p 202) of oeuf poché, 55′ op 62°C in de stoomoven (uit Masterchef) past.
Dit heb je nodig:
- 500 g groene asperges
- 200 g ajuin
- 1,5 l bouillon
- peper
- ½ klp zout
- 24 g (letters)
Werkwijze
groene asperges (bramen wegnemen)- fijn snijden
ajuin uitzweten + bouillon + asperges + peper + ½ klp zout
mixen
+ 24 g letters
Gepocheerd ei op de wijze van Sergio:
Breng wat water aan de kook met een scheut azijn en zout.
Tik de eieren op in 1 kommetje per ei.
Wacht tot het water kookt!
Roer met een klopper in het water tot er een draaikolk ontstaat.
Laat dan de eitjes per 2 in het water zakken.
Zet het vuur laag en laat zo 4′ staan.
Haal de gepocheerde eieren met een schuimspaan uit het water.
Kruid ze met peper & zeezout.