Groene lettersoep


Snoep gezond: in SEIZOENEN OP SMAAK van Velt worden 1 à 2 preiwitten toegevoegd  aan 1 l aspergesoep met room (op het menu van mijn eerste communie in 1966), waarbij een zachtgekookt of een gepocheerd (kwartel)eitje (gezien in njam op 21.9.’12, van Sergio of uit De Basis p 202) of oeuf poché, 55′ op 62°C in de stoomoven (uit Masterchef) past.

Dit heb je nodig:

  • 500 g groene asperges
  • 200 g ajuin
  • 1,5 l bouillon
  • peper
  • ½ klp zout
  • 24 g (letters)


Werkwijze

groene asperges (bramen wegnemen)- fijn snijden
ajuin uitzweten + bouillon + asperges + peper + ½ klp zout
mixen
+ 24 g letters

Gepocheerd ei op de wijze van Sergio:
Breng wat water aan de kook met een scheut azijn en zout.
Tik de eieren op in 1 kommetje per ei.
Wacht tot het water kookt!
Roer met een klopper in het water tot er een draaikolk ontstaat.
Laat dan de eitjes per 2 in het water zakken.
Zet het vuur laag en laat zo 4′ staan.
Haal de gepocheerde eieren met een schuimspaan uit het water.
Kruid ze met peper & zeezout.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.