vanilleparfait “Cauderlier”


Toscaanse gelato al ciocolato met vanillegelato .

 


Chocolade-snotapenijs is kwijlijs
(waarvan het recept ontbrak in de wakkere muis)

Dit heb je nodig voor 6-8 personen:

  • 1 /2 l-1200 ml room
  • 1 l-1200 ml hoevemelk
  • 12 eierdooiers
  • 300 – 450 g fijne griessuiker
  • Het merg van 3 vanillestokken
    (155 g fondantchocolade)

Werkwijze:
1 Weeg de suiker af.
Meet de melk af. Giet ze in een grote kookpot. Zet 3 eetlepels melk opzij.

2 Snijd de vanillestok open.
Schraap het merg eruit en doe het bij de melk.

Leg de vanillestok in de melk.
Giet de vanillesuiker en de suiker bij de melk.

Breng de melk aan de kook. Roer niet!

Neem de kookpot van het fornuis.

Laat 10 minuten trekken.
Neem de vanillestok eruit. (Laat er de stukjes chocolade in smelten)

3 Splits de eieren.

4 Klop de eierdooiers los met 3 eetlepels melk.
Voeg, van het vuur af, al kloppend aan de warme melk toe.
5 Klop op tot een schuimig mengsel.
Zet de kookpot in koud water.
Laat afkoelen.
Roer af en toe om velvorming te voorkomen.

Klop de room licht stijf.

Als het geheel afgekoeld is schep je de room met een houten lepel onder de massa.
Giet het vanille-ijs in een doos met deksel.
Plaats in het invriesvak van de diepvries.
Klop af en toe op tot volledige doorkoeling.
Bewaar het vanille-roomijs in de diepvries.

 


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.