-
Bosvruchtentaart
Ik bakte blauwbessen-appelstrudel (met filoudeeg???) met het overschot van het fruit, gemengd met bruine suiker.
-
chocoladebom(be)
Porto tawny past perfect bij witte “mascarpone” chocolademoussetaart met speculaas op 2 manieren. Dit is een gelatinedessert met speculoos, clementinezestes & Ardbeg-fondantchocoladetopping in whisky à la carte is een variant op chocoladetiramisu uit Lannoo’s boekenmagazine.
-
Tuiles “zonder eigeel”
Ik ondervond dat tuiles, die ik vond in “Het Gouden boek 70 jaar Solo in de keuken” alleen lukken met een tefal bakvorm! Daar het eindresultaat voor amandelkrullen met slappe boter & gesmolten boter niet hetzelfde is ging ik op zoek in mijn archieven. Ik vond in 100 DESSERTS 50 TRUCS dat het slappe boter moet…
-
Plattekaasmousse
In de supermarkt vond ik “verse kaas van vitalinea 0% calcium & vitamine D” om te serveren bij baba, volgens de werkwijze van madeleines uit mijn kinderkookboek, met granité van clementijn.
-
Zuid-Afrika: vanillepap
Op een kookles van strooide ik, om velvorming te voorkomen, suiker op chocoladeoudding, een tip uit koken = wetenschap.
-
smoelpap
Tafelen vroeger en nu: wat kookte tante Jeanne in haar panne?
-
aardbeientiramisu
Op de International Food Fair in de Huysmanhoeve (7.6.2014) bereid ik dit recept met hoeveyoghurt en “zonder ei”.
-
kwarkelfenbankjes
Platte(geiten)kaaspannenkoekjes op de International Food Fair in de Huysmanhoeve (7.6.2014).
-
Fruitsalade & gft weetjes
Het artikel over de kip als tuinhulp in WEEKEND & de receptenbrochure bevatten interessante en/of prettige picknicktips voor op de International Food Fair in de Huysmanhoeve (7.6.2014).