aardbeientiramisu

Posted in : Nagerecht en ijs on by : Greet Tags:

Op de International Food Fair in de Huysmanhoeve (7.6.2014) bereid ik dit recept met hoeveyoghurt en “zonder ei”.
Dit heb je nodig:

  • 600 g mengeling van rode vruchten (cora, diepvries)
  • 90 g bruine suiker

Dit heb je 4 x nodig:
(Voor 10 personen)

  • 37,5 g kristalsuiker
  • 6,25 g vanillesuiker
  • 500 ml hoeveyoghurt
  • 250 g mascarpone
  • geraspte schil van 1 + 1/4 sinaasappel
  • (kokosmeel)


Werkwijze:

  1. Leg de aardbeien in een kookpot van 10 l.
  2. Strooi de bruine suiker erover. Goed mengen en 20 minuten laten staan tot de suiker opgelost is. Nu en dan omscheppen.
  3. Meng in een kom de hoeveyoghurt, de (vanille)suiker, mascarpone en de geraspte sinaasappelschil.
  4. Verdeel de helft van de mengeling van rode vruchten over 90 Kleine plastieken potjes van buurtslagers.
  5. Daarop 1 eetlepel crème scheppen. (Bestrooien met kokosmeel).
  6. Herhalen met nog een laag fruit en hoeveyoghurt-mascarpone-mengsel en (kokos).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.