Op de International Food Fair in de Huysmanhoeve (7.6.2014) bereid ik dit recept met hoeveyoghurt en “zonder ei”.
Dit heb je nodig:
- 600 g mengeling van rode vruchten (cora, diepvries)
- 90 g bruine suiker
Dit heb je 4 x nodig:
(Voor 10 personen)
- 37,5 g kristalsuiker
- 6,25 g vanillesuiker
- 500 ml hoeveyoghurt
- 250 g mascarpone
- geraspte schil van 1 + 1/4 sinaasappel
- (kokosmeel)
Werkwijze:
- Leg de aardbeien in een kookpot van 10 l.
- Strooi de bruine suiker erover. Goed mengen en 20 minuten laten staan tot de suiker opgelost is. Nu en dan omscheppen.
- Meng in een kom de hoeveyoghurt, de (vanille)suiker, mascarpone en de geraspte sinaasappelschil.
- Verdeel de helft van de mengeling van rode vruchten over 90 Kleine plastieken potjes van buurtslagers.
- Daarop 1 eetlepel crème scheppen. (Bestrooien met kokosmeel).
- Herhalen met nog een laag fruit en hoeveyoghurt-mascarpone-mengsel en (kokos).