-
mascarpone-ijs
mascarpone – ijs .
-
Wentelneefsponsjes
Oranje boven! Granny Smith is geen stoofappel! Misschien ben jij wel enthousiast over dit dessert uit Nederland, dat Kevin “Wentelneefsponsjes met wiebelende pudding” noemde. Toen ik Spaans-Hollandse wentelteefjes probeerde kwam ik op het idee om de kaneelroom te bakken met bladerdeeg in flexipan voor verloren of gewonnen broodfiguurtjes met Catalaanse room uit Barcelona met greenstar.
-
knutsels & gelatinedessert
Als Tante Sidonia eens etiquettegastvrouw wil zijn en zoals Claudia kookt voor vrienden, maakt o.a deze combinatie van anglaise of bavarois van sinaasappel: sinaasappelbavarois deel uit van een dessertbord. Zin om vrienden te ontvangen en eens gastheer & gastvrouw te zijn zoals Mr. & Mrs. Bouquet? Ik illustreerde enkele tafelmanieren, gezien in de wakkere muis (bijlage bij Het […]
-
vanilleparfait “Cauderlier”
Toscaanse gelato al ciocolato met vanillegelato .
-
aardbeien-sinaasbavarois
In “lekker van bij ons” op Vitaya zag ik op 14.6.2008 aardbeienbavarois. Op de les low budgetkoken heb ik bavarois met aardbei-sinaasappeljam bereid.
-
Wilma’s fruitsalade
Naar aanleiding van een artikel in De wakkere muis (bijlage bij Het Nieuwsblad 6.9.2009) & verse fruitsla in ZAPITO, had ik voor iedereen de bijlage bij de zondag Gent-Wetteren van 10.4.2011. Ik doe eens lekker gezond en maak deze vitaminenbom uit “50 jaar de flinstones”, dat ik als kind inkleurde.
-
Vloan à Mauroux
Sleine vla “zonder ei”, een recept van mijn man zijn (over)grootmoeder vertaalde ik in château LATUC in het Frans.
-
Karamelsaus “Sergio”
Ik liet suiker + glucopur te lang kleuren. Ik wilde proeven van de karamel maar kreeg hem niet meer van de bodem, want hij was al steenhard. Ik warmde hem terug op, proefde en hij kleefde aan mijn tanden. Ik proefde met de lepel die ik in de kookpot had laten staan en heb mijn tong verbrand! […]
-
Flan caramel
Crème brûlée à l’orange, die ik at op restaurant in Mauroux vond ik in De keuken van Spanje van Beverly Leblanc. Crema catalana wordt niet in de oven gebakken, maar 12 u op voorhand bereid, zoals in “Heerlijk Spaans” dat Koen Crucke signeerde.