smoelpap


Tafelen vroeger en nu: wat kookte tante Jeanne in haar panne?

Elixir- spiesje met rauwe ham
bloedsaucisse = zwarte & witte pensen-hoofdkaas = kipkap (erfgoed, in elke streek anders & waarvan geen light versie bestaat!)
paling in ’t groen met spinazie & vermout (tip van Peter Goossens)
-witloof in hesp – paté
Waterzooi met kip-tafelbier
Peenesop met rijstpap in een glaasje-vloan-Brusselse wafel
-smoelpap (semoule de riz) met rozijnen in een leeuwenkopje.

Dit heb je nodig voor 15 personen

  • 2,5 l melk
  • 250 g Semoule de riz (1 Anco verpakking)
  • 250 g suiker

Werkwijze

  1. Maak de kommetjes nat, dan kan je de pudding storten.
  2. Breng de melk met suiker aan de kook (zonder er in te roeren)
  3. Voeg het griesmeel toe en laat 10 minuten al roerend zachtjes pruttelen.

(Voor Spaanse pap van Geert Hoste: voeg 15 eierdooiers & 1 spl rozenwater toe)
Vul de kommetjes, laat afkoelen.

1 bokaal krieken in het sap opkoken met 2 eetlepels suiker.
Binden met aardappelbloem of maïzena.
Laten afkoelen.

,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.