Tafelen vroeger en nu: wat kookte tante Jeanne in haar panne?
Elixir- spiesje met rauwe ham
bloedsaucisse = zwarte & witte pensen-hoofdkaas = kipkap (erfgoed, in elke streek anders & waarvan geen light versie bestaat!)
– paling in ’t groen met spinazie & vermout (tip van Peter Goossens)
-witloof in hesp – paté
Waterzooi met kip-tafelbier
Peenesop met rijstpap in een glaasje-vloan-Brusselse wafel
-smoelpap (semoule de riz) met rozijnen in een leeuwenkopje.
Dit heb je nodig voor 15 personen
- 2,5 l melk
- 250 g Semoule de riz (1 Anco verpakking)
- 250 g suiker
Werkwijze
- Maak de kommetjes nat, dan kan je de pudding storten.
- Breng de melk met suiker aan de kook (zonder er in te roeren)
- Voeg het griesmeel toe en laat 10 minuten al roerend zachtjes pruttelen.
(Voor Spaanse pap van Geert Hoste: voeg 15 eierdooiers & 1 spl rozenwater toe)
Vul de kommetjes, laat afkoelen.
1 bokaal krieken in het sap opkoken met 2 eetlepels suiker.
Binden met aardappelbloem of maïzena.
Laten afkoelen.