Fruitsalade & gft weetjes


Het artikel over de kip als tuinhulp in WEEKEND & de receptenbrochure bevatten interessante en/of prettige picknicktips voor op de International Food Fair in de Huysmanhoeve (7.6.2014). Dit heb je nodig:

  • 4 sinaasappelen
  • 2 mandarijntjes of 1 sinaasappel
  • 2 appels
  • 1 peer
  • 1 banaan
  • 1 aardbei pp
  • 1 kiwi
  • druiven
  • suiker

Werkwijze: 1 Pers 4 sinaasappelen uit. Giet het sinaasappelsap in een kom 2 Snijd de druiven in 2. Leg ze in het sap. Als je fruit (of groenten ) moet schillen, leg je best een oude krant op het werkblad, zo kan je alle afval in 1 keer opruimen en dat bespaart je wat opruimwerk achteraf. 3 Pel de mandarijntjes of de sinaasappel. Verdeel in parttjes. Snijd de partjes op een plankje in stukjes. Leg ze in de kom met sinaasappelsap. 4 Schil de kiwi met een aardappelmes. Snijd in stukken. Doe ze in de kom met sinaasappelsap. 5 Snijd de appel en de peer met een aardappelmes in 4 stukken. Schil de stukken. Snijd het klokhuis eruit Snijd de appel en de peer in stukjes. Roer ze onder het sap zodat ze niet bruin worden. 6 Pel de banaan. Snijd ze met een mes zonder tandjes in schijfjes. Duw ze onder het sap. 7 Snijd de aardbeien in 2. Leg de aardbeien in de kom. 8 Strooi er suiker over. 9 Zet een deksel op de kom.Laat de fruitsalade op een koele plaats trekken 10 Dien op Verdeel met een pollepel de fruitsalade over bekers.Geef er een koffielepel en een glaasje grappa bij.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.