Plattekaasmousse


In de supermarkt vond ik “verse kaas van vitalinea 0% calcium & vitamine D” om te serveren bij baba, volgens de werkwijze van madeleines uit mijn kinderkookboek, met granité van clementijn.

 

DIT HEB JE NODIG:

  • 35 g boter
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 g zout
  • 4 g honing
  • 125 g eieren (2,5)

Voor suikersiroop

  • ½ l water
  • 250 g suiker
  • 75 g Mandarine Napoleon

Voor granité

  • 250 ml sap van clementijnen
  • 62;5 ml suikersiroop


  • verder: 3 x 100 g vitalinea 0% calcium & vitamine D

WERKWIJZE

  1. Breng 1/2 l water aan de kook met 250 g suiker.
  2. Voeg 75 g Mandarine Napoleon toe.

Granité

  1. Meng 250 ml sap van clementijnen & 62,5 ml suikersiroop onder elkaar en doe in een platte schaal om een gelijkmatig vriesproces te bekomen.
  2. Zet in de diepvriezer en roer om de 30 minuten los met en vork.

Hoe meer men roert, hoe fijner de ijskristallen van de granité zullen zijn.

Madeleintjes:

Verwarm de heteluchtoven voor op 160 ˚C.
Weeg de boter en de zelfrijzende bloem af.
Breek de eieren in een kom. Voeg de honing toe.
Klop dit met de mixer tamelijk lang tot een zeer luchtig bleek mengsel.
Zeef de zelfrijzende bloem in een kom. Klop de gezeefde bloem met de mixer op lage snelheid bij dit mengsel.
Smelt de boter en voeg die bij het geheel.
Klop alles nog eenmaal luchtig door
Vet de madeleinevormpjes in.
Doe het deeg in de vormpjes (1 eetlepel per vormpje, verdeel het overschot).
Bak ze 12 minuten in de oven.
Keer de vormpjes en laat afkoelen op een rooster.

Plaats de gebakjes in de suikersiroop.
Laat ze erin zwellen.

Voeg 5 g vanillesuiker & 20 g suiker toe aan 3 x 100 g vitalinea 0% calcium & vitamine D
Dien op in glaasjes

 

 

,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.