HomeSoort maaltijd Gebak en taarten Tuiles “zonder eigeel”

Tuiles “zonder eigeel”

Posted in : Gebak en taarten, Nagerecht en ijs on by : Greet Tags:

Ik ondervond dat tuiles, die ik vond in “Het Gouden boek 70 jaar Solo in de keuken” alleen lukken met een tefal bakvorm!
Daar het eindresultaat voor amandelkrullen met slappe boter & gesmolten boter niet hetzelfde is ging ik op zoek in mijn archieven.
Ik vond in 100 DESSERTS 50 TRUCS  dat het slappe boter moet zijn.

De lekkerste cholesterolarme tuiles voor singles
Dit heb je nodig voor 4 stuks

 

  • 33 g suiker (of 27 g suiker + 6 g vanillesuiker)
  • 20 g amandelschilfers
  • 1 eiwit
  • 10 g bloem
    10 g slappe boter

Werkwijze (duurt 45 minuten):
Verwarm de warmeluchtoven voor op 180° Celsius.
Weeg de boter, de bloem en de suiker af.
Roer de boter met de suiker romig met een klopper.
Voeg de bloem, het eiwit en de amandelschilfers toe.

Vet Tefal Bakplaten lichtjes in.
Leg 1 eetlepel deeg per bakplaat. Smeer open tot een cirkel van 7-8 cm diameter.
Verminder de temperatuur van de heteluchtoven tot 150° Celsius.

Plaats de bakplaten één voor één in de oven.
Bak 5 minuten in de oven. (Tot de randen bruin kleuren).
Hang onmiddellijk (met de bovenkant) over een omgekeerd mosterdglas.
Laat afkoelen.
Verwijder het glas.

Bewaar de afgekoelde tuiles onmiddellijk in een ijzeren doos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.