Bosvruchtentaart

Posted in : Gebak en taarten, Low budget, Nagerecht en ijs on by : Greet

Ik bakte blauwbessen-appelstrudel (met filoudeeg???) met het overschot van het fruit, gemengd met bruine suiker.

Bosbessentaart

Dit heb je nodig:

  • 2 vellen bladerdeeg
  • (diepvries)
  • 1 eierdooier
  • 250g rode vruchten (rode
  • bes-braambes-blauwe bes aardbei)
  • 1 appel in kleine stukjes
  • + 250g suiker + stuk boter
  • aardappelbloem
  • poedersuiker
  • (kaneelpoeder)

Werkwijze :

Verwarm de warmelucht oven voor op 190°C.
Weeg de suiker af.

1. Snijd de appel met een aardappelmes in 4 stukken. Schil de stukken.

Snijd het klokhuis eruit.

Snijd de appel in stukjes.

Smelt een flink stuk goede boter in een kookpot

Doe er stukjes appel erbij.

Zet een deksel op de pot.

Verminder het vuur.

Stoof de appel tot bijna gaar.

Voeg de rode vruchten met suiker (en kaneel) toe.

Breek de aardappelbloem met een beetje water in een glas. Bind de vruchten gepast (mag niet vloeibaar zijn). Laat afkoelen.

2. Vet 2 bakplaten in. Schik de ontdooide bladerdeeg 1 voor de onderkant op een bakplaat.
Schik de ontdooide bladerdeeg 1 voor de bovenkant op een bakplaat .

3. Schik op de onderste helft in een dikke laag de vulling van de rode vruchten. Laat de

rand een halve cm vrij en zorg ervoor dat geen fruit erop loopt.

4. Snij nu met een mesje om de halve cm een insnijding over de gehele lengte van het

bovenste deel van de taart.

5. Strijk met een borsteltje met water de randen van het onderdeel van de taart af. Leg

voorzichtig het ingesneden bovendeel op het onderste en druk de randen goed aan.

6. Prik met een vork rondom de taart gaatjes.

7. Splits 1 ei. Doe de dooier in een schaaltje. Leg 2 vorken boven elkaar. Klop de eierdooier

ermee los. Bestrijk het geheel met losgeklopt eigeel

8. Bak 25 minuten. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker .

(Kan ook lauw-warm gegeven worden met een bolletje vanille ijs).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.