kwarkelfenbankjes


Platte(geiten)kaaspannenkoekjes op de International Food Fair in de Huysmanhoeve (7.6.2014).


Dit heb je nodig 32 smurfenpannenkoekjes
:

  • 200 gram vette plattekaas
  • 120 ml magere melk
  • 75 gram (zelfrijzende) bloem
  • 2 (scharrel)eieren
  • 1 eetlepel (bruine basterd)suiker
  • 3 grote overrijpe bananen
  • 80 g bakboter
  • (mespunt kaneel & nootmuskaat)
  • voor de versiering: mango of aardbei

Werkwijze

  1. Meng de plattekaas, de melk en de bloem of bakmeel in een kom.
    Doe er geprakte banaan, het eigeel en de suiker bij.
  2. Splits de eieren.
  3. Klop het wit van ei stijf tot je de kom kan omdraaien.
  4. Schep het eiwit onder het deeg met een houten lepel.
  5. Smelt na iedere bakbeurt een beetje boter in een koekenpan. Laat bruinen en open vloeien in de pan.
  6. Doe er met een ijsschep deeg in.
  7. Bak de pannenkoek tot er luchtbellen ontstaan.
  8. Keer hem om (niet verschuiven!) en bak de andere kant.

Besprenkel met honing & bestuif met bloemsuiker.
Dien onmiddellijk op.
Beleg met schijfjes mango of aardbei.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.