Platte(geiten)kaaspannenkoekjes op de International Food Fair in de Huysmanhoeve (7.6.2014).
Dit heb je nodig 32 smurfenpannenkoekjes:
- 200 gram vette plattekaas
- 120 ml magere melk
- 75 gram (zelfrijzende) bloem
- 2 (scharrel)eieren
- 1 eetlepel (bruine basterd)suiker
- 3 grote overrijpe bananen
- 80 g bakboter
- (mespunt kaneel & nootmuskaat)
- voor de versiering: mango of aardbei
Werkwijze
- Meng de plattekaas, de melk en de bloem of bakmeel in een kom.
Doe er geprakte banaan, het eigeel en de suiker bij. - Splits de eieren.
- Klop het wit van ei stijf tot je de kom kan omdraaien.
- Schep het eiwit onder het deeg met een houten lepel.
- Smelt na iedere bakbeurt een beetje boter in een koekenpan. Laat bruinen en open vloeien in de pan.
- Doe er met een ijsschep deeg in.
- Bak de pannenkoek tot er luchtbellen ontstaan.
- Keer hem om (niet verschuiven!) en bak de andere kant.
Besprenkel met honing & bestuif met bloemsuiker.
Dien onmiddellijk op.
Beleg met schijfjes mango of aardbei.