Op een kookles van strooide ik, om velvorming te voorkomen, suiker op chocoladeoudding, een tip uit koken = wetenschap.
Vanillecrème: 1236,38 kcal
Dit heb je nodig voor 7 personen:
- melk 1 l
- imperial puddingpoeder vanille 66 g (332 kcal/100 g)
- suiker 100 g
Leg eerst petit-beurrekes (gezien in WEEKEND van 10.11.2012) of speculaas in de potjes voor je ze vult!
éénpersoonsrecept:
dubbelvla
Dit heb je nodig voor 1 persoon: 181 kcal:
- 2 x 70 ml melk
- 5 g vanille bloem (332 kcal/100 g )
- 5 g imperial puddingpoeder chocolade (335 kcal/100 g)
- 2 x 7,5 g suiker(Bij pudding voor diabetici :2 x anderhalve koffielepel Canderel aan de gekookte pudding toevoegen)
Werkwijze:
- Breek de puddingpoeder met 1 dl melk .
- Breng de rest van de melk met de suiker aan de kook ZONDER ERIN TE ROEREN!
- Giet het mengsel in de kookpot.
- Breng al roerend aan de kook. potje(s) vullen
- Laat afkoelen.