Lees het verhaal over de gietijzeren pan, die door de steel, niet in mijn oven kan! Ik botste in de perfecte agenda op tartiflette & zette de hoeveelheden, door dit recept met rauw gestoofde aardappelen in “Het Nieuwsblad Magazine” van 30.1.2010, op punt.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg nicola-aardappelen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 250 ml room (€ 2.04)
- 1/2 koffielepel zout/peper
- 125 ml droge witte wijn
- 400 g brie( € 4,5)
- 200 g serrano ham = 1 snede rauwe ham van 10 mm
- 150 g voorgesneden paddenstoelen( € 1,29)
- verder: 200g frisse sla (€ 2.29)
Werkwijze (1 +1/2 u)
Verwarm de oven voor op 240°C
Snijd de ham in pielekes van 1 x 3 cm
Verhit een gietijzeren koekenpan op stand 7
Bak de soldaatjes 10′ tot al het vet weggesmolten is.
Schil de aardappelen, was ze.
Pel de ajuin en look. Hak ze fijn.
Haal de soldaatjes met een schuimspaan uit de pan & laat uitlekken op keukenpapier.
Fruit de ajuin 5′. Snijd de aardappels in schijfjes & voeg toe.
Voeg de champignons & tijm toe. Bak 5′
Giet er de wijn over. Breng aan de kook.
Laat 1′ doorkoken.
Haal de pan van het vuur.
Voeg room, ham, peper, zout & look toe.
Schep met een schuimspaan over in een rechthoekige ovenschotel.
Snijd de brie in blokjes
& leg op het mengsel.
Plaats de ovenschotel 10 minuten op 240°C in de oven
Plaats de ovenschotel 30 minuten op 190°C in de oven