Gevulde tomaten


Gevulde tomatenverrassing, die de Evergemse jeugd in de krokusvakantie ’97  klaarmaakten of tomates farcies met kaaspatatjes, waar ze bij ons thuis op verlekkerd zijn, serveer ik zoals Kim eens met rul gebakken gehakt & versier de opgekookte pasta met basilicum en misschien het ik dan ook een wow-gevoel.

Ingrediënten per persoon:

  • 1 grote vleestomaat of 3 bellino kerstomaten
  • 125 g varkensgehakt  + 1 eetlepel zemelen
  • 1/4 kleine ajuin of sjalot
  • 1/4 teentje knoflook
  • 1/4 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel broodkruim of chapelure
  • 12,5 g ei
  • Italian mix/peper & zout
  • klontje boter om in te vetten
  • 1 eetlepel gemalen gruyère of emmentaler

Werkwijze

  1. Verwarm de warmeluchtoven voor op 150°C
  2. Snijd het kapje van een tomaat.
  3. Hol deze uit met een parisienne- of koffielepel.
  4. Strooi wat zout & peper aan de binnenkant van de tomaat.
  5. Pel de look & ui en snipper fijn.
  6. Hak de peterselie.
  7. Doe ei, 1 eetlepel paneermeel, de fijngesneden ui of sjalot, look, peterselie & Italian Mix bij 125 g gehakt.
    Meng.
  8. Rol een bolletje vlees.Vul de tomaat.
  9. Leg de tomaat in een ingevette ovenschaal.
    Bestrooi met gemalen kaas.
  10. Zet het kapje erop.
  11. Bak 20-30-40′ (naargelang de grootte van de tomaten) in de oven.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.