Kaaspatatjes of light Gratin Dauphinois uit
Culinaria frankrijk of rauw gestoofde aardappelen uit
ONS KOOKBOEK van KVLV, dat ik bij diabetes & voedselallergie (o.a. voor koemelk) met ALPRO Soja i.p.v. melk maak.
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 g nicola-aardappelen
- 1 ui
- Boter
- 200 ml melk of Alpro Cuisine
- 1/2 koffielepel zout
- 70 g Vache Bleue gratin 3 kazen
Werkwijze
Schil de aardappelen.
Was ze en snij ze in plakjes
Pel de ajuin en hak ze fijn.
Smelt de boter in een grote koekenpan.
Fruit de ajuin tot hij goudgeel is.
Voeg de aardappels in schijfjes, de melk en zout toe.
Zet een deksel op de pan en laat 20 minuten stoven.
Schep de aardappelschijfjes met een schuimspaan over in een pyrex schotel.
Bestrooi met gemalen kaas.
Plaats de pyrex schotel 10 minuten onder de grill van de magnetron