aardappelgratin


Kaaspatatjes of light Gratin Dauphinois uit
Culinaria frankrijk  of rauw gestoofde aardappelen uit
ONS KOOKBOEK van KVLV, dat ik bij diabetes & voedselallergie (o.a. voor koemelk) met ALPRO Soja i.p.v. melk maak.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 g  nicola-aardappelen
  • 1 ui
  • Boter
  • 200 ml melk of Alpro Cuisine
  • 1/2 koffielepel zout
  • 70 g Vache Bleue gratin 3 kazen

Werkwijze

Schil de aardappelen.
Was ze en snij ze in plakjes

Pel de ajuin en hak ze fijn.
Smelt de boter in een grote koekenpan.
Fruit de ajuin tot hij goudgeel is.
Voeg de aardappels in schijfjes, de melk en zout toe.
Zet een deksel op de pan en laat 20 minuten stoven.
Schep de aardappelschijfjes met een schuimspaan over in een pyrex schotel.
Bestrooi met gemalen kaas.

Plaats de pyrex schotel 10 minuten onder de grill van de magnetron


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.