HomeSoort maaltijd Gebak en taarten Smurfins in de brooddoos

Smurfins in de brooddoos

Posted in : Gebak en taarten on by : Greet

In ONS KOOKBOEK, waarin voor muffins niets wordt afgewogen & op een mislukking uitdraaide, kwam ik op het idee om voor een kinderkookles rond de smurfen American speltmuffins van Jeroen met rogge & zonder bosbessen uit te testen.
Dit heb je nodig voor 6 paddenstoelen of semi roggemuffins:

  • 95 g roggebloem
  • 95 g bloem
  • 1/2 el bakpoeder
  • 65 g bruine suiker
  • 1 ei
  • 125 ml melk
  • 65 g gesmolten boter
  • (62,5 g bosbessen)

Werkwijze:
Zet alles klaar.
Verwarm de heteluchtoven op 190°C
Smelt de boter.

  1. De bloem, rogge, suiker & bakpoeder zachtjes mengen met de K van de kenwood.
  2. Het ei, melk & gesmolten boter toevoegen. Goed mengen. (Spatel de bosbessen erdoor)
  3. 6 cupcakes in een muffinvorm plaatsen en met behulp van 2 lepels vol doen met deeg.
  4. 20′ bakken. Laten afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.