Karamelsaus “Sergio”


Ik liet suiker + glucopur te lang kleuren. Ik wilde proeven van de karamel maar kreeg hem niet meer van de bodem, want hij was al steenhard. Ik warmde hem terug op, proefde en hij kleefde aan mijn tanden. Ik proefde met de lepel die ik in de kookpot had laten staan en heb mijn tong verbrand! En dan kreeg ik de lepel niet meer uit de pan, dus terug opwarmen!

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 30 g suiker
    1,25 g glucopur (glucose)
  • 15 ml water
    3,75 g boter
    25 ml room

    1. Werkwijze:
      Ik laat 25 g suiker + 1 g glucopur + 5 ml water op een matig vuur (stand 9) koken tot licht bruine karamelkleur.
    2. Roer niet!
      + 3 g boter in blokjes
    3. Laat dan 15 minuten? koken ZONDER TE ROEREN  tot karamelkleur (141°C).  Dit is Harde of glazige kraak. 
    4. Haal de pan onmiddellijk van het vuur & voeg 20 ml room of sap van 1/2 sinaasappel (i.p.v. oranjebloesemwater, zoals Hedwig) toe totdat de vloeistof niet meer kookt.
      Roer alles goed door elkaar.
      Laat afkoelen tot kamertemperatuur!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.