Oranje boven! Granny Smith is geen stoofappel! Misschien ben jij wel enthousiast over dit dessert uit Nederland, dat Kevin “Wentelneefsponsjes met wiebelende pudding” noemde. Toen ik Spaans-Hollandse wentelteefjes probeerde kwam ik op het idee om de kaneelroom te bakken met bladerdeeg in flexipan voor verloren of gewonnen broodfiguurtjes met Catalaanse room uit Barcelona met greenstar.
Dit heb je nodig
- 1 klein gesneden brood
- 2 eieren
- 2 dl melk
- 80 g suiker
- Verder: bloemsuiker
Crema Catalana
Dit heb je nodig voor 4 personen
- schil van ¼ citroen
- ¼ kaneelpijpje
- ½ eetlepel imperial puddingpoeder vanille
- 1/4 liter melk + 1/4 liter room
- 100 gram suiker
- 2 eieren
- Verder: 1 granny Smith
Werkwijze:
Weeg 100 gram suiker af. Doe de melk en de room in een kookpot.Rasp ¼ citroen
1 Splits de eieren.
2 Klop de eierdooiers met 100 gram suiker tot een schuimig mengsel.Voeg puddingpoeder, het kaneelpijpje, de geraspte citroenschil en de melk toe.
3 Verwarm het geheel al roerend tot de room dikker begint te worden.
4 Neem de kookpot van het fornuis. Neem het kaneelpijpje eruit.
Verdeel de room over vuurvaste schaaltjes. Laat de room afkoelen.
Prik met een koekjesvormpje figuurtjes uit het brood.
Weeg de suiker af.
Breek de eieren in een maatbeker.
Voeg de melk en de suiker toe. Klop los.
Laat een klontje boter bruinen in een koekenpan.
Laat de boter rondlopen in de pan.
De broodfiguurtjes onderdompelen in het mengsel.
Haal de broodfiguurtjes uit het mengsel. Laat uitdruipen.
Leg de broodfiguurtjes in de koekenpan. Laat bruinen.
Steek een mes onder de broodjes. Draai de broodjes om en bak de broodjes aan de andere kant goudbruin.
Haal de broodjes uit de pan.
Bestrooi met bloemsuiker.
Onmiddellijk opdienen.Versier met een waaier van Granny Smith.