In “lekker van bij ons” op Vitaya zag ik op 14.6.2008 aardbeienbavarois.
Op de les low budgetkoken heb ik bavarois met aardbei-sinaasappeljam bereid.
Dit ziet er zeer lekker uit.
Dit heb je nodig voor 15x 50 ml:
- 337 g aardbeienjam + schil & sap van 1 sinaasappel
- 250 ml melk
6 eierdooiers
2 el maïzena plus of vanillebloem
250 ml room
Werkwijze
- Meet 250 ml melk af.
- Splits de eieren.
- Klop de 6 eierdooiers met de mixer tot een schuimig mengsel.Voeg ( in een kookpot) 2 eetlepels puddingpoeder en de melk toe.
- Verwam het geheel al roerend tot de crema catalana dikker begint te worden.
- Neem de kookpot van het fornuis.
Laat de Catalaanse room afkoelen.
Roer de sinaasappel-aardbeienjam onder de crème anglaise. Roer door een zeef indien je klonters hebt!Klop de room half op & schep onder het mengsel.
Verdeel over steelpannentjes (15 x 50 ml) & laat afgedekt opstijven in de koelkast.