aardbeien-sinaasbavarois


In “lekker van bij ons” op Vitaya zag ik op 14.6.2008 aardbeienbavarois.
Op de les low budgetkoken heb ik 
bavarois met aardbei-sinaasappeljam bereid.
 


Dit ziet er zeer lekker uit.


Dit heb je nodig voor 15x 50 ml:

  • 337 g aardbeienjam + schil & sap van 1 sinaasappel
  • 250 ml melk
    6 eierdooiers
    2 el maïzena plus of vanillebloem

250 ml room

Werkwijze

  1. Meet 250 ml melk af.
  2. Splits de eieren.
  3. Klop de 6 eierdooiers met de mixer tot een schuimig mengsel.Voeg ( in een kookpot) 2 eetlepels puddingpoeder en de melk toe.
  4. Verwam het geheel al roerend tot de crema catalana dikker begint te worden.
  5. Neem de kookpot van het fornuis.

Laat de Catalaanse room afkoelen.
Roer de sinaasappel-aardbeienjam onder de crème anglaise.
Roer door een zeef indien je klonters hebt!Klop de room half op & schep onder het mengsel.
Verdeel over
steelpannentjes (15 x 50 ml) & laat afgedekt opstijven in de koelkast.

,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.