HomeSoort maaltijd Nagerecht en ijs Wilma’s fruitsalade

Wilma’s fruitsalade

Posted in : Nagerecht en ijs on by : Greet

Naar aanleiding van een artikel in De wakkere muis (bijlage bij Het Nieuwsblad 6.9.2009) & verse fruitsla in ZAPITO, had ik voor iedereen de bijlage bij de zondag  Gent-Wetteren van 10.4.2011.
Ik doe eens lekker gezond en maak deze vitaminenbom uit “50 jaar de flinstones”, dat ik als kind inkleurde.

Dit heb je nodig:

  • 1 fles Riesling Spätlese trocken 2003 ( Moezel wijn met topscore)
  • druiven (in de herfst)
  • ananas
  • pruimen
  • appel
  • Doyenné de comice = peer
  • aardbeien (in de lente)
  • kersen (in de zomer)
  • frambozen
  • kiwi (in de winter)
  • nectarine
  • banaan
  • appelsien…

Werkwijze :

Giet de moezelwijn in een grote kom. Snijd de druiven,kersen en aardbeien in 2.
Schil de kiwi, appel, peer, nectarine en de ananas. Snijd in stukjes.
Pel de banaan en snijd in schijfjes.
Roer het fruit onder de wijn zodat het niet bruin wordt.
Strooi er suiker over en meng alles goed door elkaar.
Doe er de frambozen bovenop.
Zet de fruitsla op een frisse plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.