Flan caramel


Crème brûlée à l’orange, die ik at op restaurant in Mauroux vond ik in
De keuken van Spanje van Beverly Leblanc. Crema catalana wordt niet in de oven gebakken, maar 12 u op voorhand bereid, zoals in “Heerlijk Spaans” dat Koen Crucke signeerde.

Dit heb je nodig voor 6 personen:  

  • 1/2l volle melk
  • 1 vanillestokje
  • rasp van 1/2 sinaasappel
  • 3 eieren +2 eierdooiers
  • 100 g suiker

Werkwijze:

Snijd het vanille stokje open en schraap de zaadjes eruit.  Breng de melk + sinaasappelschil+ het vanillestokje aan de kook.
Roer er de suiker doorheen.
Laat 10 à 30′ trekken.

Splits 2 eieren.
Klop de eieren + dooiers los.
Roer de eieren bij de melk. ZEEF.

karamel
Dit heb je nodig:

  • 75 g suiker
  • 60 ml water (4 eetlepels)
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • verder: boter om in te vetten.

 
Werkwijze:

Los de suiker op in het water op een matig vuur (stand 9).
Roer !

Laat dan 15 minuten? koken ZONDER TE ROEREN totdat de karamel diep goudbruin kleurt.
Haal de pan onmiddellijk van het vuur & voeg sinaasappelsap toe totdat de vloeistof niet meer kookt.
Vet soufflépotjes of ovenschaaltjes in.
Verdeel de karamelsaus onmiddellijk over 6 ovenschaaltjes.
Draai rond zodat de hele bodem bedekt is. Laat het 5′  hard worden.
Verwarm de warmeluchtoven op 150°C
Verdeel het ei-mengsel over de schaaltjes.
Zet de ovenschaaltjes op een bakplaat.
Vul de bakplaat met kokend water tot de ovenschaaltjes de helft onder water staan.
Bak 15′ tot het mengsel gestold is.
PRIK MET EEN NAALD.Haal de puddinkjes uit de oven & LAAT AFKOELEN in de koelkast.
DEK AF
LAAT OVERNACHTEN
Maak ze los van de rand.
Keer om op een bord.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.