Vloan à Mauroux


Sleine vla “zonder ei”, een recept van mijn man zijn (over)grootmoeder vertaalde ik in château LATUC in het Frans.
Dit heb je nodig:

  • 2 l volle melk
  • 5 eetlepels suiker
  • 8 beschuiten(62.5 g)
  • 300 g petit beurre
  • 4 sn peperkoek (80 g)
  • 6 spl kandijsiroop (90 g)

Werkwijze :

1 Breek de beschuiten, de peperkoek, de koekjes in de melk.

2 Voeg de suiker & kandijsiroop toe.

3 Breng al roerend aan de kook.

4 Neem de kookpot van het vuur

Giet in een ingevette vuurvaste schotel. Laat overnachten.

Leg er hier & daar een nootje boter op. Bak 1 uur in de oven op 200°C

 

 


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.