Prei in witte saus


Prei met light bechamelsaus “zonder ei”, soja, bij voedselallergie voor melk & ook diabetes.


Ingrediënten voor 3 personen

  • 5 botten prei
  • 40 g boter
  • 40g bloem
  • 320 ml kookvocht + 3 koffielepels Maggi Fond de Volaille
  • 2 eetlepels azijn
  • > 1 koffielepel zout
  • peper

Werkwijze

  1. Maak 5 botten prei schoon.
  2. Snijd in julienne.
  3. Kook de prei 15 minuten in water.

Witte saus:

  1. Smelt 40 g boter in een kookpot.
  2. Voeg 40g bloem toe.
  3. Roer tot dit gaat borrelen.
  4. Voeg 320 ml kookvocht toe. Roer.
  5. Laat 1 minuut doorkoken.
  6. Breng van het vuur af, de saus op smaak met 2 eetlepels azijn,> 1 koffielepel zout (proef)en peper.
  7. Meng de saus onder de prei.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.