Prei met light bechamelsaus “zonder ei”, soja, bij voedselallergie voor melk & ook diabetes.
Ingrediënten voor 3 personen
- 5 botten prei
- 40 g boter
- 40g bloem
- 320 ml kookvocht + 3 koffielepels Maggi Fond de Volaille
- 2 eetlepels azijn
- > 1 koffielepel zout
- peper
Werkwijze
- Maak 5 botten prei schoon.
- Snijd in julienne.
- Kook de prei 15 minuten in water.
Witte saus:
- Smelt 40 g boter in een kookpot.
- Voeg 40g bloem toe.
- Roer tot dit gaat borrelen.
- Voeg 320 ml kookvocht toe. Roer.
- Laat 1 minuut doorkoken.
- Breng van het vuur af, de saus op smaak met 2 eetlepels azijn,> 1 koffielepel zout (proef)en peper.
- Meng de saus onder de prei.