Carrégebraad met mosterd


Perfect gebakken toscaans ribstuk met mooie cuisson  bij gestoofde wortelen & ovengebakken kazakken in 40′, zoals in Sergio kookt.

Zesrib op Toscaanse wijze
Dit heb je nodig voor 3 personen:

  • 1/2 kg (1 kg voor 5 personen) varkensfiletgebraad + vetrand voor de smaak
  • boter
  • graantjesmosterd van Tierenteyn
  • rozemarijn
  • zwarte peper
  • zout
    1 eetlepel PH rundsbouillon
    1 eetlepel maizena plus met een 1/2 glas water
  • cêlavita country krieltjes lentedressing
  • 1 bussel jonge wortelen
  • pijpajuin
  • 15 g boter
  • zout/ peper
  • 1 koffielepel vloeibare meli honing

WERKWIJZE :
18u: De warmeluchtoven voorverwarmen op 180°C
De ongeschilde krielaardappeltjes in 2 snijden leg ze in de ovenschaal.

18.15u: Een klont boter laten bruinen op stand 9.

vlees 5′ afbakken op stand 6

De ene zijkant 2,5′ aanbakken op stand 6. Zet het vuur uit! De andere zijkant 2,5′ aanbakken.
(vetkant niet aanbakken!)

 

Haal het vlees uit de pan, zet de braadpan opzij! en smeer het volledig in met mosterd

(insnijdingen maken & takjes rozemarijn inleggen)
zwarte Peper/zout
 

 

18.25u: Schuif de braadslee met krielaardappelen onderaan in de oven.

Het vlees op een ovenrooster leggen met vetkant naar onder!
Schuif de rooster boven de aardappelen in de oven.

30′ (45′ à 60 minuten/kg) bakken in de oven
haal (voor 5 personen) na 30 minuten de aardappeltjes uit de oven. Houd warm.

 

18.30u: Bio wortels met honing, uit SEIZOENEN OP SMAAK van velt.
Leg een oude krant op het werkblad. Neem de wortelen bovenaan vast. Snijd met een dunschiller van boven naar onder het vel eraf. Draai met de wortel. Snijd de onderkant eraf met een mes. Laat een beetje groen aan de bovenkant.

Snijd de worteltjes van de pijpajuin & snijd fijn

fruit de pijpajuin (op stand 7) in een koperen kookpot in wat boter. Voeg de wortelen toe en laat ze 20 minuten beetgaar stoven op een zacht vuurtje (stand 4). Kruid met peper, 1 koffielepel zout en breng op smaak met 1 koffielepel honing.

7 Na 25′ de oven uitzetten! Laat de aardappeltjes er nog 5′ in zitten.
Het vlees uit de oven halen en omdraaien. 5′ laten rusten in aluminiumfolie
8 saus maken:
Blus het aanbaksel met water. Voeg 1 eetlepel PH rundsbouillon toe & breng aan de kook.
Breek 1 eetlepel maizena plus met een 1/2 glas water. Bind de saus.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.