Buurtslagers gourmet € 6 pp


Terwijl ik de groenten voor een bbq aan het voorbereiden was, vroeg ik aan mijn man: “Ga jij vuur maken?”
Ik zag dat hij aan het stoken was in onze speksteenkachel!
Dus haalde ik mijn astucio boven, sneed hij de lamskroon in côteletjes en maakte ik er voor ons drietjes een gourmetparty van.
Ingrediënten voor 3 personen:

  • 244 g lamscôtelet
  • 375 g rundsbrochetten of kalkoenbrochette of 450 g ibérico varkensoesters
  • 260 g (3 stuks) voorgegaarde duo-kippenschijf of 224 g kippenmedaillon+spek (2 stuks)

voor 7- 8? personen (€ 28,35 vlees = 25o g pp):

  • Gourmet Royal natuur (800 g voor 2 personen) of Junior voor 3 kinderen
  • 567 g filet pure of tournedos of kalfscôtelet
  • 258 g barbecue – of braadworst
  • 2 gemarineerde varkensbrochetten (292 g)
  • 387 g voorgegaarde spare ribs
  • 313 g = 3 roma tomaten
  • 1 kg verse wortelen (niet van florette: smaakt muf!!!) (875 g is voldoende)
  • 1 krop salade of 250 g icebergsla + Sergio’s balsamicovinaigrette: 2 el balsamico+ 50 ml à 6 el olie +p/z
  • 500 g aardbeien
  • 500 g witloof
  • 2 komkommers
    Voor 9 personen:
  • 1300 g nieuwe aardappelen= 4 zakjes pom’vit aardappelen
    3 stokbroden

Werkwijze
Krielaardappeltjes in de schil Ofwel Kazakken 
1 Was de krielaardappelen
2 Wrijf ze droog met een schotelvod.
Gekookte aardappelen
3 Vul een kookpot met water.
4 Doe er een koffielepel zout in.
5 Breng het water aan de kook.
6 Leg de aardappelen in het kokend water. Zet een deksel op de kookpot. Kook de aardappelen 20 minuten.
7 Giet ze af.
8 Laat ze afkoelen.

salade 
1 Vul de kom van de slazwierder met water. Plaats de mand in de kom met water.
2 Doe de buitenste bladeren weg.
3 Draai de krop sla om. Neem de stronk vast. Draai de stronk eruit.
4 Scheur elk blad sla langs beide zijden van de nerf. Leg de sla in de mand van de slazwierder.
5 Spoel de sla. Neem de mand uit het water. Giet het spoelwater weg. Zwier droog. Of droog de sla in een propere keukenhanddoek
6 Dien de sla op in een kom.

tomaten J. Segers de moestuin, njam 10.1.2013
Tomaat met lente-ui, olijfolie, basilicum & zout
1 Was de tomaat.
2 Snijd ze op een plank met een scherp mes in schijven of in partjes.
3 Leg de tomatenschijven in een kom.
Geraspte wortelen: Neem de wortel bovenaan vast. Haal met een dunschiller van boven naar onder het vel eraf. Draai met de wortel. Snijd de boven en onderkant eraf met een mes.
Rasp de wortelen. Doe de geraspte wortelen in een kom.
Dek de kom af met huishoudfolie en plaats in de koelkast.

 

Was de komkommer
Snijd het uiteinde eraf.
Snijd een stuk van de komkommer met de schil eraan.
Leg het andere stuk opzij.
Snijd op een plank, met een scherp mes, het stuk komkommer in schijfjes.
Leg de komkommerschijfjes in een kleine kom.
Dek de kom af met huishoudfolie
en plaats in de koelkast

Komkommer-aardbeisalade

Een fantastisch, lekker, eenvoudig recept waarmee ik ooit de hele familie verraste!
Werkwijze:
1 Was de komkommer Snijd het uiteinde eraf.
2 Snijd de komkommer met de schil eraan in 2 stukken.
3 Snijd elk stuk nog eens in 2 stukken.
4 Snijd het zachte hart uit de 4 stukken
5 Snijd elk stuk komkommer eerst in fijne reepjes..& daarna in hele kleine stukjes. Leg ze in een kom.
6 Draai de kroontjes van 4 aardbeien.Snijd ze met een scherp mes in kleine stukjes. Leg ze op de komkommerstukjes in de kom.
7 Bestrooi met 1 eetlepel kristalsuiker.
8 Werk zo verder laag om laag tot de 4 komkommerstukken en alle aardbeien in de kom liggen. Dien op
9 Schep de komkommer-aardbeisalade vlak voor het opdienen even om. Begin een half uur voor het eten met deze bereiding, anders komt er teveel sap vrij.
Ruim eerst de rommel op.

Het buffet: Zet het buffet klaar.
Stokbrood 1 Snijd het stokbrood met een broodmes in stukken. Leg het stokbrood in een mandje.
Witloof: Doe vlak voor het opdienen een grote eetlepel mayonaise in een kleine kom. Was het witloof Snijd het harde hart eruit. Snijd op een plank, met een scherp mes, het witloof in fijne reepjes. Meng de witloofreepjes onder de mayonaise met mosterd (tip van Peter Goossens)

Steek de barbecook vroeg genoeg aan.
Meng olie & kruiden in een bord.
Wrijf de kazakken met een borstel eerst in met olie-kruiden mengsel.
Bak de kazakken op de barbecue.
Af en toe verrollen.
Houd ze warm (in de oven op 50°C).

 

.

,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.