-
Palmharten & cocktailsaus
Ik ging op zoek naar warme palmharten met tongrolletjes & witte wijnsaus, het visvoorgerecht dat in 1966 op het menu van mijn eerste communie (dat ik van mijn tantes kreeg) prijkte.
-
meloensoep
Dit recept uit “Mijn Italiaanse keuken is een feest” van Antonio Carluccio, dat ik ook vond in PLAZA, at ik in la maison sur la place in penne d’agenais.
-
Capresewafelhartjes
pesto geitenkaas en croute of hartige millefeuille = filodeegtompoes.
-
Vis-& zalmmousse
Ik vond visfumet & boter in de saus, die belangrijk is bij quenelles de brochet. Toen ik Peter Goossens hoorde zeggen: “Dit is echt niet gemakkelijk”, ging er een belletje rinkelen… Ik zie die snoekballetjes in bleu-blanc-rouge blikken van bij Albert Heijn in Axel, die mijn ma altijd in voorraad had op het schap in de kelder, nog voor mijn…
-
eiersla, asperge en soezenwafel
Ik serveer soezenwafeltjes bij een recept van Peter Goossens.
-
Kikkerbillen in videekes
kikkerbilletjes in witte wijnsaus werden bij ons thuis geserveerd als bladerdeeghapjes.
-
Chavroux met peer & zalm
Bij het lezen van gerookte zalm gevuld met geitenkaas en peer in frambozencoulis uit magazine, bijlage bij de Zondag, kwam ik op het idee om dit mengsel in glaasjes te serveren en versieren met een framboos.
-
kaaskroketten “Belleligne”
Met één van de 7 eigen gerechten, samengesteld met opgelegde ingrediënten, deed ik in 2004 mee aan de receptenwedstrijd SPAR.
-
Scampiragout in videekes
Door tijgergarnalen met blanke boter uit 5 jaar KOOK, kwam ik op het idee voor scampi in curryroomsaus met rijst op een bedje van prei, een variant op het hoofdgerecht van Marlène de Wouters, als voorgerecht voor 6 personen.
-
Doradevoorgerecht
Kabeljauw op insalata caprese, waarvoor PH een ring vult met mozzarella & dobbelsteentjes van tomaat, p/z, balsamico (niet op voorhand & juist tot hij de gepelde tomaat raakt) en de vinaigrette er langs legt, past in het mediterrane dieet & als warm buffet op een brunch.