Doradevoorgerecht


Kabeljauw op insalata caprese, waarvoor PH een ring vult met mozzarella & dobbelsteentjes van tomaat, p/z, balsamico (niet op voorhand & juist tot hij de gepelde tomaat raakt) en de vinaigrette er langs legt, past in het mediterrane dieet  & als warm buffet op een brunch.
Gekookte kabeljauw, royaal belegd met geconcasseerde tomaten op insalata caprese & pesto of bio rucola & waterkers.


Dit heb je nodig voor 2 personen

  • 􀁸 250 g kabeljauwhaasje (71 kcal, VitA-activiteit:11 ùg, Vit B1: 0,12 mg, Vit B2:0,15 mg/100g)
  • 􀁸 20 ml olijfolie
  • 􀁸 peper/zout
  • 􀁸 1 tomaat
  • 􀁸 1 bol mozzarella (light)
  • 􀁸 Hak peterselie fijn
  • 􀁸 Peper & zout
  • 􀁸 2 tomaten
  • 􀁸 30 ml Amora kruidenolie met basilicum
  • 􀁸 1/4 bot bieslook
  • 􀁸 sap van een halve citroen
  • 􀁸 peper
  • 􀁸 zout
  • 􀁸 Voor de versiering
  • 􀁸 Waterkers
  • 􀁸 Rucola
  • 􀁸 1 piccolo

 

Werkwijze

1 Geconcasseerde of dobbelsteentjes van tomaten

1. Breng in een pannetje water aan de kook.

2. Snijd een kruis in de tomaat. Snijd het kontje uit de tomaat.

3. Leg de tomaat in water dat gekookt heeft. Tel van 21 tot 31. Haal de tomaat uit het water.

Spoel onder stromend koud water.

4. Pel ze.

5. Snijd de tomaat in 4

Ontdoe ze met je duim van de pitjes

Leg ze omgekeerd op een handdoek en snijd op een plank in stukjes.

1. Leg ze in een kommetje.

2. Zet opzij.

2 Tomaten-kruidenolie

1. Meng 4 eetlepels amora kruidenolie met basilicum met gesnipperde bieslook & het sap van 1/2 citroen.

2. Breng op smaak met peper & zout.

3. Meng de geconcasseerde tomaten met de kruidenolie.

3 vis

1. Verwarm de oven voor op 200°C

2. Verhit 40 ml olijfolie in een tefal bakpan.

3. Bak de filets langs beide kanten af.

4. Kruid met peper & zout.

5. Laat ze 8 minuten garen in de oven.

4 insalata Caprese (399 kcal pp)

1. Haal de mozzarella uit de verpakking & laat uitlekken in een zeef.

2. Snijd de tomaat in schijven & snijd plakjes van de mozzarella.

3. Schik afwisselend (dakpansgewijs op 2 borden)

4. Bestrooi met peper & zout & fijngesneden peterselie

Opdienen:

1. Plaats de vis op de tomaat-mozzarella.

2. Verdeel er de tomaten-kruidenolie over.

3. Versier met waterkers & rucola

Dien op met stokbrood.

Ik geef er wit, ICONA beneventano 2006 bij

Of schaf mij bij Spar Château de la roche 2007 wit, puilly fumé, Loire, aan, een tip die ik vond in PLAZA.

􀀃


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.