meloensoep


Dit recept uit “Mijn Italiaanse keuken is een feest” van Antonio Carluccio, dat ik ook vond in PLAZA, at ik in
la maison sur la place in penne d’agenais
.

Dit heb je nodig voor 15 personen:

  • 4 galiameloenen
  • Sap van 1 citroen
  • Sap van 4 appelsienen
  • 1/3 l Riesling (witte) wijn
  • 4 sneden Parmaham
  • Roze peperbollen
  • grof zeezout
  • amandelschilfers
  • evt een beetje suiker

Werkwijze

Ontpit de meloenen.
Snijd 1/4 van 1 meloen eerst in dunne schijven & daarna in fijne staafjes. Koel bewaren.
Haal van de rest van de meloenen het vruchtvlees eruit & cutter.
Meng met het citroen-& sinaasappelsap, de wijn en cutter nog eens.
Kruiden met een paar korrels grof zeezout, evt een beetje suiker.
Ontvet de parmaham en snijd in grove blokjes.
Meng de helft ervan met het meloensap. Laat 3 à 4 uur trekken in de koelkast.

Opdienen in een terrine midden op tafel met al de garnituren errond
of leg in elk diep bord: enkele korrels zeezout, enkele roze peperbollen, enkele amandelschilfers, de meloenstaafjes, de andere helft van de Parmaham.Strooi hier peper van de molen over.
Bewaar de borden in de koelkast.
Lepel vlak voor het opdienen het gekoelde meloensap over al de ingrediënten


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.