Ik serveer soezenwafeltjes bij een recept van Peter Goossens.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 190 g Netto asperges in glas
- 2 eieren
- enkele druppels citroensap
- 1 grote el mayonaise
- gehakte bieslook
- Verder: 200 g grijze garnalen
- 2 tomaten
- 2 el mayonaise
- peper
Voor de versiering: - 250g coeurs de frisée of 80 g rucola (gezien in ergergiek! van juni 2008)
- veldsla
1 Geconcasseerde tomaat
- 2 tomaten ontvellen = geconcasseerde of dobbelsteentjes van tomaten van bomma Huysentruyt in 10′
Breng in een pannetje water aan de kook.
Snijd een kruis in de tomaat. Snijd het kontje uit de tomaat.
Leg de tomaat in water dat gekookt heeft. Tel van 21 tot 31. Haal de tomaat uit het water.
Spoel onder stromend koud water.
Pel ze.
Snijd de tomaat in 4
Ontdoe ze met je duim van de pitjes
Leg ze omgekeerd op een handdoek en snijd op een plank in stukjes.
Leg ze in een kommetje.
Zet opzij.
2 Meng 200 g grijze garnalen + 2 el mayonaise + peper
3 Mimosa van ei
werkwijze:
- Kook de eieren hard met de eierkoker.
- Laat de eieren schrikken door te spoelen met koud water.
- Pel de eieren.
- Hak (met een mes) het wit en dooier van de hard gekookte eieren apart.
Wrijf met de bolle kant van een pollepel door een zeef. - Hak de peterselie fijn.
- Meng de geplette eieren met gehakte peterselie.
- Kruid met peper,muskaatnoot& zout
4 Snijd de asperges in kleien blokjes.
Meng de brunoise van asperges + mimosa van ei + enkele druppels citroensap + 1 grote el mayonaise + gehakte bieslook
Opdienen
Leg in een ring
1 krulsla
2 garnalen
3 brunoise van asperges met mimosa van ei
4 geconcasseerde tomaat
Versier met veldsla
Geef er pinot blanc 2007, Wolfberger, Eguisheim, bij colruyt € 5,5 bij
Wafels van kookdeeg
Ingrediënten
- 200 ml melk
- 100 gram boter
- 150 gram zelfrijzende bloem
- 5 eierdooiers
Werkwijze
- Dit kookdeeg maak je in een pannetje klaar.
- Doe de boter,en de melk in een pot.Breng aan de kook.
- Als het mengsel in de pot gaat koken,haal je het van het vuur en giet je al het bakmeel er in één keer bij.
- Roer met een houten lepel tot het mengsel glad is,en als een bal van de zijkant loslaat.
- Laat drogen op het vuur.
- Laat het mengsel afkoelen tot je jou vinger erin kan houden.
- Splits de eieren
- Doe er 1 eidooier bij. Roer er door.
- Doe er dan de tweede eidooier bij. Weer roeren.
- Doe er dan de derde eidooier bij. Roeren.
- Doe er dan de vierde eidooier bij.
- Roer tot je een dik smeuïg glanzend deeg krijgt.
- Terug op & af het vuur zetten (niet meer laten koken!)
- Blijven roeren tot je een droge massa bekomt.
- Het deeg moet glad zijn.
- Plaats in de koelkast.
- Verwarm het Cloer hartjeswafelijzer voor op stand 1.
- Vet het in met een borsteltje.
- Schep met behulp van 2 eetlepels deeg in het wafelijzer.
- Laat de wafels 5 minuten bakken.
- Haal de wafels uit het wafelijzer.
Laat ze een beetje afkoelen op een rooster.
Eet onmiddellijk op