Palmharten & cocktailsaus


Ik ging op zoek naar warme palmharten met tongrolletjes & witte wijnsaus, het visvoorgerecht dat in 1966 op het menu van mijn eerste communie (dat ik van mijn tantes kreeg) prijkte.


Werkwijze

Rol de tongfilets op.
Steek er een tandenstokertje door.
Warm de palmharten op in hun sap.
Smelt een klont boter in een pan.
Fruit er 1 kleine fijngesneden ajuin in.
Leg de tongrolletjes erin.
Voeg 100 ml droge witte wijn toe. en
Giet er 1 dl room over.
Laat inkoken.
Kleur met 1 eetlepel ketchup.
Zet een deksel op de pan. Laat ze gaar worden in de saus.
Bind met maïzenaexpress.
Voeg naar smaak peper, zout & cayennepeper toe.

,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.