-
Aperitiefsoepje
Op AVS zag ik deze tips: dien deze soep op met een kaaskoekje en garnalen & werk de soep af met aphrodisiaca: geraspte = vermicelli van pastinaak i.p.v. blokjes pastinaak.
-
kervel-courgettesoep
Kervelsoep met OH Sleidinge (in de lente 2009) werd in VOLT KOOKT VOOR € 2,5 bereid met verse kervel & groenten uit de moestuin.
-
Preisoep met sla
Ik verdeelde de slasoep in 2 en serveer de mijne gezeefd als aperitiefsoepje, zoals vorig jaar op het terras van ô plaisir des sens in Prayssac : lauw met slagroom, gepresenteerd in een glaasje met een koffielepel of rietje. De andere helft werkte ik af met een beetje lookpoeder, zoals in lekker veggie, en dien ze warm op als voorgerecht.
-
Zurkelsoep
Dit is de soep, die ik met zurkel uit de moestuin bereidde voor chiro Sleidinge.
-
Waterkerssoep met asperges
Mimosa van ei bij aspergesoep met waterkers.
-
wortelsoep met babyspinnetjes
n juni 2009 geschikt is voor 8 personen i.p
-
Brokkensoep
Ik kook voedzame spaghetti-achtige bouillonsoep met verse groenten uit i.p.v. minestrone zoals in Aalst.
-
Oma’s soepballetjes
Uit het koekboek van Vos en Haas: “rol van 100g gehakt ballekes & wentel ze in 1 eetlepel bloem”. Ik las in tomatensoep met ballekes van PH: schud ze af en laat gaar worden in de soep. De bloem vormt een korstje rond de ballekes…?
-
Paprikasoep
Ik at paprikasoep geparfumeerd met kruidenkaas en vertelde de kok: “de boursin schift al voor je hem in de soep doet, zegt Piet.” Filip antwoordde: “Ik mix de boursin gewoon mee, en was mijn soep geschift??? Ik denk het niet!!!
-
Vermicellisoep of lettersoep
Onder mijn begeleiding bewijzen dat koken = wetenschap & proeven van Bouillonsoep uit Afrika of Chinese tomatensoep met salami uit Hongarije illustreerde ik met foto’s van een vormingscursus voor monitoren van de stedelijke jeugddienst van Stad Aalst in de Heywijck-villa in Sint-Niklaas.