Categorie: soep

  • Aperitiefsoepje

    Aperitiefsoepje

    Op AVS zag ik deze tips: dien deze soep op met een kaaskoekje en garnalen & werk de soep af met aphrodisiaca: geraspte = vermicelli van pastinaak i.p.v. blokjes pastinaak.

  • kervel-courgettesoep

    kervel-courgettesoep

    Kervelsoep met OH Sleidinge (in de lente 2009) werd in VOLT KOOKT VOOR € 2,5 bereid met verse kervel & groenten uit de moestuin.

  • Preisoep met sla

    Preisoep met sla

    Ik verdeelde de slasoep in 2 en serveer de mijne gezeefd als aperitiefsoepje, zoals vorig jaar op het terras van ô plaisir des sens in Prayssac : lauw met slagroom, gepresenteerd in een glaasje met een koffielepel of rietje. De andere helft werkte ik af met een beetje lookpoeder, zoals in  lekker veggie, en dien ze warm op als voorgerecht.

  • Zurkelsoep

    Zurkelsoep

    Dit is de soep, die ik met zurkel uit de moestuin bereidde voor chiro Sleidinge.

  • Waterkerssoep met asperges

    Waterkerssoep met asperges

    Mimosa van ei bij aspergesoep met waterkers.

  • wortelsoep met babyspinnetjes

    wortelsoep met babyspinnetjes

    n juni 2009 geschikt is voor 8 personen i.p

  • Brokkensoep

    Brokkensoep

    Ik kook voedzame spaghetti-achtige bouillonsoep met verse groenten uit  i.p.v. minestrone zoals  in Aalst.

  • Oma’s soepballetjes

    Oma’s soepballetjes

    Uit het koekboek van Vos en Haas: “rol van 100g gehakt ballekes & wentel ze in 1 eetlepel bloem”. Ik las in tomatensoep met ballekes van PH: schud ze af en laat gaar worden in de soep. De bloem vormt een korstje rond de ballekes…?

  • Paprikasoep

    Paprikasoep

    Ik at paprikasoep geparfumeerd met kruidenkaas en vertelde de kok: “de boursin schift al voor je hem in de soep doet, zegt Piet.” Filip antwoordde: “Ik mix de boursin gewoon mee, en was mijn soep geschift??? Ik denk het niet!!!

  • Vermicellisoep of lettersoep

    Vermicellisoep of lettersoep

    Onder mijn begeleiding bewijzen dat koken = wetenschap  & proeven van Bouillonsoep uit Afrika of Chinese tomatensoep met salami uit Hongarije illustreerde ik met foto’s van een vormingscursus voor monitoren van de stedelijke jeugddienst van Stad Aalst in de Heywijck-villa in Sint-Niklaas.