Waterkerssoep met asperges


Mimosa van ei bij aspergesoep met waterkers.

Dit heb je nodig

  • 500 g asperges
  • 200 g ajuin
  • 1,5 l kippenbouillon
  • cayennepeper
  • ½ klp zout
  • 1 bos waterkers

Werkwijze

  1. asperges (punten afbreken & opzij zetten)- fijn snijden
  2. ajuin uitzweten + kippenbouillon + asperges + waterkers (zonder dikke stelen)+ cayennepeper + ½ klp zout
  3. Kook 8 minuten.
  4. mixen
  5. aspergepunten toevoegen en  nog 7 minuten laten koken.

Soep met schillen van asperges & croutons uit plat préféré
tijm, laurier
zeven
roux van boter en bloem
binden met aspergevocht
asperge uiteinden toevoegen + peper & zout

Verder:

broodkorstjes
gehakte peterselie
liaison: 2 eigeeltjes + room


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.