Ik at paprikasoep geparfumeerd met kruidenkaas en vertelde de kok: “de boursin schift al voor je hem in de soep doet, zegt Piet.”
Filip antwoordde: “Ik mix de boursin gewoon mee, en was mijn soep geschift??? Ik denk het niet!!!
Ingrediënten:
- 1,5 l water
- 1 gele of groene paprika (voor de versiering)
- 2 -3 rode (1 kleur, anders is de soep bruin!) paprika (meer dan de andere groenten!)
- 4 kleine tomaten (mijn zoon pelde de tomaten voor paprikasoep niet)
1 prei (voor de kleur)
1 fijngesneden patatje
(1 wortel, 1,5 tak groene selder) - 1 soeplepel boter of olijfolie (juist genoeg om groenten aan te stoven!)
- 1 koffielepel zout/peper
- 1 grote sjalot of 2 uien
- 3 kippenbouillonblokjes of 2 soeplepels groentebouillonpâte van P H
- scheut room
Werkwijze
Leg een oude krant op het werkblad.
1 Pel de sjalot. Snipper de sjalot op een plank met een aardappelmes fijn
Breng in een pannetje water aan de kook voor gepelde tomaten.
2 Was de paprika.
Prik het kroontje eruit.
Snijd ze door en verwijder de zaadjes.
Snijd de paprika’s in heel kleine stukjes.
3 Snijd een kruis in de tomaat.
Leg de tomaat in kokend water .
Tel tot 10.
Haal de tomaat uit het water.
Pel ze
4 Smelt 1 soeplepel boter in de wokpan.
5 Doe de fijn gesneden sjalot erbij en laat stoven. Goed omroeren.
6 Doe er de stukjes paprika erbij. Laat meestoven.
Voeg een beetje water toe (tegen aanbranden).
7 Voeg de tomaten, het water (de groenten moeten onderstaan!) & de bouillonblokjes toe.
8 Zet het deksel op de wokpan.
Laat een 30 -35 tal minuten koken.
9 Mix
10 Breng op smaak met peper & zout.
Versier met extra fijn gesneden paprika
+ room
Leg een broodje besmeerd met kruidenkaas op de rand van het bord
Bestrooi de rand van het bord met pomodorikruiden