Paprikasoep

Ik at paprikasoep geparfumeerd met kruidenkaas en vertelde de kok: “de boursin schift al voor je hem in de soep doet, zegt Piet.”
Filip antwoordde: “Ik mix de boursin gewoon mee, en was mijn soep geschift??? Ik denk het niet!!!

Ingrediënten:

  • 1,5 l water
  • 1 gele of groene paprika (voor de versiering)
  • 2 -3 rode (1 kleur, anders is de soep bruin!) paprika (meer dan de andere groenten!)
  • 4 kleine tomaten (mijn zoon pelde de tomaten voor paprikasoep niet)
    1 prei (voor de kleur)
    1 fijngesneden patatje

    (1 wortel, 1,5 tak groene selder)
  • 1 soeplepel boter of olijfolie (juist genoeg om groenten aan te stoven!)
  • 1 koffielepel zout/peper
  • 1 grote sjalot of 2 uien
  • 3 kippenbouillonblokjes of 2 soeplepels groentebouillonpâte van P H
  • scheut room

Werkwijze

Leg een oude krant op het werkblad.
1 Pel de sjalot. Snipper de sjalot op een plank met een aardappelmes fijn

Breng in een pannetje water aan de kook voor gepelde tomaten.

2 Was de paprika.
Prik het kroontje eruit.
Snijd ze door en verwijder de zaadjes.
Snijd de paprika’s in heel kleine stukjes.

3 Snijd een kruis in de tomaat.
Leg de tomaat in kokend water .
Tel tot 10.
Haal de tomaat uit het water.
Pel ze

4  Smelt 1 soeplepel boter in de wokpan.
5 Doe de fijn gesneden sjalot erbij en laat stoven. Goed omroeren.
6 Doe er de stukjes paprika erbij. Laat meestoven.
Voeg een beetje water toe (tegen aanbranden).

7 Voeg de tomaten, het water (de groenten moeten onderstaan!) & de bouillonblokjes toe.
8  Zet het deksel op de wokpan.
Laat een 30 -35 tal minuten koken.
9 Mix
10 Breng op smaak met peper & zout.

Versier met extra fijn gesneden paprika
+ room
Leg een broodje besmeerd met kruidenkaas op de rand van het bord
Bestrooi de rand van het bord met pomodorikruiden

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als soep

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.