Ik verdeelde de slasoep in 2 en serveer de mijne gezeefd als aperitiefsoepje, zoals vorig jaar op het terras van ô plaisir des sens in Prayssac : lauw met slagroom, gepresenteerd in een glaasje met een koffielepel of rietje.
De andere helft werkte ik af met een beetje lookpoeder, zoals in lekker veggie, en dien ze warm op als voorgerecht.
Slasoep met grissini of toverstafjes = soepstengels met zonnebloemzaad (goed voor de gezondheid)
- 1 krop (geen rode) sla
- 250 g ajuin
- 1 1/2 prei
- 1 aardappel
- 1 l water
- 2 bouillonblokjes of 1 kleine eetlepel PH kippenbouillon
- 30 g boter
- 1/2 koffielepel zout/peper/snuifje nootmuskaat/amora chili of pili pili
Dit heb je nodig:
Werkwijze:
1 Doe de schil van de ui weg.
Snijd de ui in kleine stukjes.
2 Schil de aardappelen
& snijd in stukjes.
3 Maak de sla schoon.
4 Maak de prei schoon: snijd de wortelkes eraf.
Doe de vuile bladeren weg.
Snijd van het wit naar het groen middendoor,
en spoel onder stromend water.
Snijd in kleine stukjes
5 Smelt een klontje boter in een grote kookpot.
Laat de ui hierin glazig worden.
6 voeg de prei, de aardappelen en een beetje water toe.
Roer om met een houten lepel.
Zet een deksel op de pot.
Laat een beetje stoven.
7 Voeg het water en de bouillonblokjes toe.
Kruid met 15 draaien van de pepermolen, een snuifje nootmuskaat, een kein beetje amora chili en zout.
Breng zonder deksel op de pot aan de kook.
Laat een half uur sudderen.
8 Voeg de sla toe.
Haal de pan van het fornuis en mix lang.
9 Zet de kookpot terug op het fornuis.
10 Proef en breng op smaak.