Ik kook voedzame spaghetti-achtige bouillonsoep met verse groenten uit i.p.v. minestrone zoals in Aalst.
Dit heb je nodig voor groentesoep uit CLAUDIO’ S FAVORIETE GERECHTEN:
- 2 1/2 l water
- 10 fijne wortelen of pastinaak
- 10 fijne stengels selder
- wit van 2 1/2 prei
- 10 lente uitjes
- 2+1/2 handvol boontjes
- 1+1/4 venkel
- 10 tomaten
- 2+1/2 grote roos bloemkool
- 2+ 1/2 handvol jonge spinazie
- 2+1/2 handvol erwtjes
- 1 goeie eetlepel PH groentebouillon
- vermicelli
- 2 klp zout/peper
- verder: basilicum & peterselie
- olijfolie
Werkwijze:
- Laat de bouillon 10′ inkoken tot hij sterk aromatisch geurt en er 2 l overblijft.
Snijd de venkel in kleine stukken
Snijd de lente-uitjes in ringen.
Leg een oude krant op het werkblad. Pak de wortelen bovenaan vast en schraap. Of haal met een dunschiller van boven naar onder de schil eraf. Draai met de wortel. Snijd de boven- en onderkant eraf met een mes. Ruim het afval op.
Snijd de wortelen eerst in reepjes (let op voor de vingers!) & dan in fijne blokjes.2 Maak de prei schoon: snijd de wortelkes eraf. Doe de vuile bladeren weg. Neem het wit aan het uiteinde vast. Snijd het wit, begin onder je vingers, naar het groen middendoor, en spoel onder stromend water.
3 Was de selder.
4 Snijd de boontjes, selder en prei op een plankje fijn met een aardappelmes of gebruik de keukenrobot.Geconcasseerde tomaten of dobbelsteentjes van tomaten van bomma Huysentruyt in 50′
10 tomaten ontvellen:
Breng in een pannetje water aan de kook.
Snijd een kruis in de tomaat. Snijd het kontje uit de tomaat.
Leg de tomaat in water dat gekookt heeft. Tel van 21 tot 31. Haal de tomaat uit het water.
Spoel onder stromend koud water.
Pel ze.
Snijd de tomaat in 4
Ontdoe ze met je duim van de pitjes
Leg ze omgekeerd op een handdoek en snijd op een plank in stukjes.
Leg ze in een kommetje.
Zet opzij.
Blancheer de spinazie
Verdeel de bloemkool in roosjesDoe de fijngesneden groenten, erwtjes, bloemkoolroosjes bij de bouillon.
Voeg peper & 2 koffielepels zout toe.
Zet een deksel op de pot. Breng aan de kook. Laat 25′ zacht koken.
Doe de vermicelli bij de bouillon.
Voeg de tomatenblokjes op het laatste toe.
Rol de blaadjes basilicum op en snijd heel fijn.
Knip de peterselie zonder steeltjes met een schaar klein.
Was de peterselie. Droog met een keukenhanddoek.
Hak de peterselie fijn.Serveer met enkele druppels olijfolie pp
Werk af
met 1 eetlepel peterselie
en geciseleerde basilicum.
tip: geef er 1 soeplepel pesto op een toostje bij