Dit is de soep, die ik met zurkel uit de moestuin bereidde voor chiro Sleidinge.
Ingrediënten 10 p
- 1/2 kg verse zurkel
- 1/4 Tupperware maatbeker 2 l (gekookte) aardappelen
- 1/4 kg uien
- 3 bouillonblokjes
- peper
- 1/2 soeplepel zout
- 1,5 l water
- 31,25 g boter
Werkwijze
1 Doe de schil van de ui weg. Snipper de ui fijn met de keukenrobot.
2 Schil de aardappelen & snijd in stukken.
3 Maak de zurkel schoon
4 Smelt een klontje boter in een grote kookpot.
5 Laat de ui hierin glazig worden.
6 voeg de aardappelen en een beetje water toe.Roer om met een houten lepel. Zet een deksel op de pot. Laat een beetje stoven.
7 Voeg het water en de bouillonblokjes toe. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pot. Laat 25 minuten sudderen.
8 Zurkel toevoegen. 5 minuten meekoken.
9 Haal de pan van het fornuis en mix de soep.
10 Zet de kookpot terug op het fornuis.
Soep van zurkel met aardappelen
Ingrediënten 80 personen
- 4 kg verse zurkel
- 2 Tupperware maatbekers 2 l (gekookte) aardappelen
- 2 kg ajuin
- 400 g bouillonpâte
- peper
- 4 soeplepels zout
- 12 l water
- 250 g boter
Werkwijze
1 Doe de schil van de ui weg. Snipper de ui fijn met de keukenrobot.
2 Schil de aardappelen & snijd in stukken.
3 Maak de zurkel schoon
4 Smelt een klontje boter in een grote kookpot.
5 Laat de ui hierin glazig worden.
6 voeg de aardappelen en een beetje water toe.Roer om met een houten lepel. Zet een deksel op de pot. Laat een beetje stoven.
7 Voeg het water en de bouillonpâte toe. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pot. Laat 25 minuten sudderen.
8 Zurkel toevoegen. 5 minuten meekoken.
9 Haal de pan van het fornuis en mix de soep met de staafmixer.
10 Zet de kookpot terug op het fornuis.