Zurkelsoep

Dit is de soep, die ik met zurkel uit de moestuin bereidde voor chiro Sleidinge.

Ingrediënten 10 p

  • 1/2 kg verse zurkel
  • 1/4 Tupperware maatbeker 2 l (gekookte) aardappelen
  • 1/4 kg uien
  • 3 bouillonblokjes
  • peper
  • 1/2 soeplepel zout
  • 1,5 l water
  • 31,25 g boter

Werkwijze
1 Doe de schil van de ui weg. Snipper de ui fijn met de keukenrobot.
2 Schil de aardappelen & snijd in stukken.
3 Maak de zurkel schoon
4 Smelt een klontje boter in een grote kookpot.
5 Laat de ui hierin glazig worden.
6 voeg de aardappelen en een beetje water toe.Roer om met een houten lepel. Zet een deksel op de pot. Laat een beetje stoven.
7 Voeg het water en de bouillonblokjes toe. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pot. Laat 25 minuten sudderen.
8 Zurkel toevoegen. 5 minuten meekoken.
9 Haal de pan van het fornuis en mix de soep.
10 Zet de kookpot terug op het fornuis.

Soep van zurkel met aardappelen

Ingrediënten 80 personen

  • 4 kg verse zurkel
  • 2 Tupperware maatbekers 2 l (gekookte) aardappelen
  • 2 kg ajuin
  • 400 g bouillonpâte
  • peper
  • 4 soeplepels zout
  • 12 l water
  • 250 g boter

Werkwijze
1 Doe de schil van de ui weg. Snipper de ui fijn met de keukenrobot.
2 Schil de aardappelen & snijd in stukken.
3 Maak de zurkel schoon
4 Smelt een klontje boter in een grote kookpot.
5 Laat de ui hierin glazig worden.
6 voeg de aardappelen en een beetje water toe.Roer om met een houten lepel. Zet een deksel op de pot. Laat een beetje stoven.
7 Voeg het water en de bouillonpâte toe. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pot. Laat 25 minuten sudderen.
8 Zurkel toevoegen. 5 minuten meekoken.
9 Haal de pan van het fornuis en mix de soep met de staafmixer.
10 Zet de kookpot terug op het fornuis.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als soep

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.