kervel-courgettesoep

Kervelsoep met OH Sleidinge (in de lente 2009) werd in VOLT KOOKT VOOR € 2,5 bereid met verse kervel & groenten uit de moestuin.

Preisoep met sla

Ik verdeelde de slasoep in 2 en serveer de mijne gezeefd als aperitiefsoepje, zoals vorig jaar op het terras van ô plaisir des sens in Prayssac : lauw met slagroom, gepresenteerd in een glaasje met een koffielepel of rietje. De andere helft werkte ik af met een beetje lookpoeder, zoals in  lekker veggie, en dien ze warm op als voorgerecht.

Scampi all’ arrabbiata

Hou je van pikant? Dan wordt één van de frats-tips van Klem uit De wakkere muis:  chipolatta of lamsmerguez of scampo & pomodoro al peperoncino (dat ik at met tranen in de ogen) je favoriete recept!

Griesmeeltaart

Taart van smoelpap, waaraan voor de binding & de smaak pasteibakkersroom toegevoegd wordt, in mijn point-virgule bakvorm.

Clafoutis met rabarber

In SEIZOENEN Genieten van de marktkeuken vond ik rabarbertaart & versier deze brésiliennetaart “soezie” met aardbeien. De lauwe flan viel op de budget kookcursus, na het bakken een beetje slap uit.

Mexico: rijstpap

Ik haalde deze anekdote nog eens boven. Lang geleden engageerde ik mij om rijstpudding te koken voor het schoolfeest van de VBS (nu de bijenkorf) in het Akkerken Sleidinge. Op 2 of 3 vuren tegelijk gingen we in mijn keuken aan de slag met melk uit flessen.We hadden zoveel te vertellen… en toen ik de potjes vulde,… Meer lezen over Mexico: rijstpap

Lepeltaart

Aan warme appeltaart(jes) uit kerstboeken voegde  ik op de low budget kookcursus Kellogg’s toe aan dit gezinsbondrecept dat ik vond bij kookgeheimen.