Taart van smoelpap, waaraan voor de binding & de smaak pasteibakkersroom toegevoegd wordt, in mijn point-virgule bakvorm.
Dit heb je nodig:
- 1/2 l melk
- 40 gram maïzena
- 1 ei+1 eierdooier
- 100 gram fijne griessuiker
- 1 zakje vanillesuiker
Werkwijze
- Weeg de suiker en maïzena af.
- Breek de maïzena met een deel van de melk.
- Splits de eieren. Eiwit opzij zetten!
- Meng het ei + de dooier onder de gebroken maïzena.
- De melk samen met de suiker en de vanillesuiker in een grote pan aan de kook brengen. Zonder erin te roeren!
- Van het vuur af, al kloppend de warme melk aan het mengsel toevoegen.
- Giet het mengsel terug in de pan. Breng al roerend aan de kook.
Griesmeelpudding
Dit heb je nodig voor 6 personen
- 1 l melk
- 150 g Semoule de riz
- 120 g suiker
- 20 g vanillesuiker
- 4 eigelen
Werkwijze:
- Breng de melk met suiker aan de kook (zonder er in te roeren)
- Voeg het griesmeel toe en laat 10 minuten al roerend zachtjes pruttelen.
- Splits de eieren & voeg de eierdooiers toe.
- Weeg 160 g pasteibakkersroom af & meng onder de pudding.
- Vul een kleine hoge bakvorm met het mengsel.
- Plaats 35′ op een ovenrooster in een oven op 180°C (heteluchtoven 160°C?).
Zorg ervoor dat er geen bakplaat in de oven zit.