Griesmeeltaart


Taart van smoelpap, waaraan voor de binding & de smaak pasteibakkersroom toegevoegd wordt, in mijn point-virgule bakvorm.

Dit heb je nodig:

  • 1/2 l melk
  • 40 gram maïzena
  • 1 ei+1 eierdooier
  • 100 gram fijne griessuiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Werkwijze

  1. Weeg de suiker en maïzena af.
  2. Breek de maïzena met een deel van de melk.
  3. Splits de eieren. Eiwit opzij zetten!
  4. Meng het ei + de dooier onder de gebroken maïzena.
  5. De melk samen met de suiker en de vanillesuiker in een grote pan aan de kook brengen. Zonder erin te roeren!
  6. Van het vuur af, al kloppend de warme melk aan het mengsel toevoegen.
  7. Giet het mengsel terug in de pan. Breng al roerend aan de kook.

Griesmeelpudding
Dit heb je nodig voor 6 personen

  • 1 l  melk
  • 150 g Semoule de riz
  • 120 g suiker
  • 20 g vanillesuiker
  • 4 eigelen

Werkwijze:

  1. Breng de melk met suiker aan de kook (zonder er in te roeren)
  2. Voeg het griesmeel toe en laat 10 minuten al roerend zachtjes pruttelen.
  3. Splits de eieren & voeg de eierdooiers toe.
  4. Weeg 160 g pasteibakkersroom af & meng onder de pudding.
  5. Vul een kleine hoge bakvorm met het mengsel.
  6. Plaats 35′ op een ovenrooster in een oven op 180°C (heteluchtoven 160°C?).

Zorg ervoor dat er geen bakplaat in de oven zit.

,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.