Lepeltaart


Aan warme appeltaart(jes) uit kerstboeken voegde  ik op de low budget kookcursus Kellogg’s toe aan dit gezinsbondrecept dat ik vond bij kookgeheimen.


Ingrediënten voor 1 bakvorm van 26 cm

 

  • 90 g  zelfrijzend bakmeel
  • 75 g gries-of bloemsuiker
  • 45 ml olie
  • 60 ml melk
  • 50 g =1 ei
  • 10 g =1 zakje (vanillesuiker )
  • 2 grote rijpe nectarinen
  • (paneermeel)
  • boter om in te vetten
  • 60 g suiker
  • 50 g = 1 ei
  • 10 g = 1 zakje (vanillesuiker)
  • 75 g boter

Of 4 kleine gekartelde vormpjes
werkwijze

  1. Meng in een kom:
    150 g zelfrijzende bloem120 g gries-of bloemsuiker30 ml olie(& 34 g kellogg’s cornflakes, geweekt in)
    60 ml melk

    100 g = 2 eieren

    (10 g = 1 zakje vanillesuiker )
  2. snijd 3 grote appels met een aardappelmes in 4 stukken. Schil de stukken.Snijd het klokhuis eruit.Snijd de appels in blokjes en doe ze in de kom.
  3. (Besmeer een beboterde bakvorm met paneermeel.)
  4. Verwarm de heteluchtoven voor op 160°C .
  5. Giet het mengsel in de vormen bak 10′ (30 minuten?) tot de bovenkant lichtjes bruin wordt.


siroop

Werkwijze

  1. Laat 100 g boter smelten. Eventjes laten afkoelen.
  2. Voeg 120 g suiker, 50 g = 1 ei en (10 g = 1 zakje vanillesuiker) toe.
  3. Haal de lichtbruine taart uit de oven.
  4. Giet de siroop over de appeltaart (Goed langs de rand , want de taart krimpt!)
  5. plaats nog een kwartiertje in de oven tot de taart helemaal mooi bruin wordt.
  6. Laat afkoelen, maak los & ontvorm.
,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.