Aan warme appeltaart(jes) uit kerstboeken voegde ik op de low budget kookcursus Kellogg’s toe aan dit gezinsbondrecept dat ik vond bij kookgeheimen.
Ingrediënten voor 1 bakvorm van 26 cm
- 90 g zelfrijzend bakmeel
- 75 g gries-of bloemsuiker
- 45 ml olie
- 60 ml melk
- 50 g =1 ei
- 10 g =1 zakje (vanillesuiker )
- 2 grote rijpe nectarinen
- (paneermeel)
- boter om in te vetten
- 60 g suiker
- 50 g = 1 ei
- 10 g = 1 zakje (vanillesuiker)
- 75 g boter
Of 4 kleine gekartelde vormpjes
werkwijze
- Meng in een kom:
150 g zelfrijzende bloem120 g gries-of bloemsuiker30 ml olie(& 34 g kellogg’s cornflakes, geweekt in)
60 ml melk
100 g = 2 eieren
(10 g = 1 zakje vanillesuiker ) - snijd 3 grote appels met een aardappelmes in 4 stukken. Schil de stukken.Snijd het klokhuis eruit.Snijd de appels in blokjes en doe ze in de kom.
- (Besmeer een beboterde bakvorm met paneermeel.)
- Verwarm de heteluchtoven voor op 160°C .
- Giet het mengsel in de vormen bak 10′ (30 minuten?) tot de bovenkant lichtjes bruin wordt.
siroop
Werkwijze
- Laat 100 g boter smelten. Eventjes laten afkoelen.
- Voeg 120 g suiker, 50 g = 1 ei en (10 g = 1 zakje vanillesuiker) toe.
- Haal de lichtbruine taart uit de oven.
- Giet de siroop over de appeltaart (Goed langs de rand , want de taart krimpt!)
- plaats nog een kwartiertje in de oven tot de taart helemaal mooi bruin wordt.
- Laat afkoelen, maak los & ontvorm.