Op de low budget kookcursus deelde ik eerst de ingrediënten voor koekjesdeeg uit: “Het Gouden Boek 70 jaar Solo in de keuken” door 5 en (waarom weet ik niet) 500 ml melk door 3.
Toen we het deeg bereidden, merkte ik dat er iets mis was… We begonnen opnieuw & ik deelde alle benodigdheden door 3. Bij de melk gekomen, merkte iemand op: ” Het is een 1/2 dl, dit is 50 ml.” Toen merkten we dat er bij de ingrediënten 150 g & in de werkwijze 125 g solo staat. Dus paste ik weeral het recept aan. Als de dieetkoeken gebakken waren, merkte één van de verantwoordelijken op: ” Het verschil in boter zal zijn om de bakplaat in te vetten.”
Dit heb je nodig
- 41 g boter op kamertemperatuur
- 50 g suiker
- 1 eiwit
- 16,6 ml melk (1 eetlepel)
- snuifje vanillesuiker
- 50 g bloem
Werkwijze
- Verwarm de warmeluchtoven voor op 160°C.
- Roer de boter met de (vanille)suiker romig
- Splits het ei & voeg het eiwit toe.
- Voeg 1 eetlepel melk & de bloem toe.
- Maak een spuitzak van een plastiekzak. Knip een hoekje af.
- Leg bakpapier of aluminiumfolie op een bakplaat. (vet in)
- Spuit er stokjes op. Laat ruimte tussen elk stokje!
- Bak de dieetkoekjes 8 minuten op 160°C