Cholesterolarme kattentongen


Op de low budget kookcursus deelde ik eerst de ingrediënten voor koekjesdeeg uit: “Het Gouden Boek 70 jaar Solo in de keuken” door 5 en (waarom weet ik niet) 500 ml melk door 3.
Toen we het deeg bereidden, merkte ik dat er iets mis was… We begonnen opnieuw & ik deelde alle benodigdheden door 3. Bij de melk gekomen, merkte iemand op: ” Het is een 1/2 dl, dit is 50 ml.” Toen merkten we dat er bij de ingrediënten 150 g & in de werkwijze 125 g solo staat. Dus paste ik weeral het recept aan. Als de dieetkoeken gebakken waren, merkte één van de verantwoordelijken op: ” Het verschil in boter zal zijn om de bakplaat in te vetten.”

Dit heb je nodig

  • 41 g boter op kamertemperatuur
  • 50 g suiker
  • 1 eiwit
  • 16,6 ml melk (1 eetlepel)
  • snuifje vanillesuiker
  • 50 g bloem

Werkwijze

  1. Verwarm de warmeluchtoven voor op 160°C.
  2. Roer de boter met de (vanille)suiker romig
  3. Splits het ei & voeg het eiwit toe.
  4. Voeg 1 eetlepel melk & de bloem toe.
  5. Maak een spuitzak van een plastiekzak. Knip een hoekje af.
  6. Leg bakpapier of aluminiumfolie op een bakplaat. (vet in)
  7. Spuit er stokjes op. Laat ruimte tussen elk stokje!
  8. Bak de dieetkoekjes 8 minuten op 160°C
,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.