-
Mosselen, wàànzinnig lekker!
Ode aan mijn vader (mosselen) uit SERGIO KOOKT G TOT N DEEL 2 en MAGAZINE, KOKEN MET SERGIO HERMAN
-
Tongen met curryroomsaus
Door zeeduivel met kerriesaus uit 100% Gordon Ramsay bereidde ik op oudejaarsavond het huwelijk van een ijzerbom met grietfilet als voorgerecht.
-
Macaroni met asperges
Ingrediënten voor 3 personen:
-
Light vol au vent
Ik vond deze saus voor kippenpastei in kook met (als hoofdgerecht voor 8 personen) 5 dubbele kippenfilets i.p.v. 1 kip, waarvoor de bouillon 90′ à 2 uur moet koken.
-
schelperwtjes
Als de bruine friko (in de keuken van ons moeder bestemd voor 24 personen i.p.v. voor 6) klaar was, viel mijn frank dat ik sluimererwt bereid met hoevesteak met spek.
-
Scampi-tofu-spaghettisaus
Donderdag=veggiedag in Gentse stadsscholen Kotstudenten genieten gezond met Capellini à château LE FELIX (kwaliteitswijn) of tofoe & gestoofde groenten. In Smaak 46, kwam ik op het idee om scampi te mengen onder vegetarische light spaghettisaus.
-
Vegetarische spaghettisaus
Donderdag=veggiedag in Gentse stadsscholen Ik probeer dit light recept: Capellini met kwaliteitswijn, quorn & novembertoppers vast en zeker eens uit met de recepten voor spaghettisaus, die ik vond in 100 Succesrecepten van markant regio Gent.
-
Spaghetti voor een groep
Maak met het overschot van spaghettisaus, in mijn kampkookboek voor 100 personen, als vijfde maaltijd opkamp eens ouderwetse vleestaart: gehaktschotel “parmentier” uit dagelijkse kost 2 = Sergio’s sheppards pie.
-
Worst met pickles & witloofstoemp
Worst met pickles & witloofstoemp.
-
Farfalle alle scampi
Linguine met Zeeuwse kokkels uit Sergio thuis, bracht mij op een héél héél lekker idee!