Light vol au vent

Ik vond deze saus voor kippenpastei in kook met (als hoofdgerecht voor 8 personen) 5 dubbele kippenfilets i.p.v. 1 kip, waarvoor de bouillon 90′ à 2 uur moet koken.

schelperwtjes

Als de bruine friko (in de keuken van ons moeder bestemd voor 24 personen i.p.v. voor 6) klaar was, viel mijn frank dat ik sluimererwt bereid met hoevesteak met spek.

Scampi-tofu-spaghettisaus

Donderdag=veggiedag in Gentse stadsscholen Kotstudenten genieten gezond  met Capellini à château LE FELIX (kwaliteitswijn) of tofoe & gestoofde groenten. In Smaak 46, kwam ik op het idee om scampi te mengen onder vegetarische light spaghettisaus.

Vegetarische spaghettisaus

Donderdag=veggiedag in Gentse stadsscholen Ik probeer dit light recept: Capellini met kwaliteitswijn, quorn & novembertoppers vast en zeker eens uit met de recepten voor spaghettisaus, die ik vond in 100 Succesrecepten van markant regio Gent.

Spaghetti voor een groep

Maak met het overschot van spaghettisaus, in mijn  kampkookboek voor 100 personen, als vijfde maaltijd opkamp eens ouderwetse vleestaart: gehaktschotel “parmentier” uit dagelijkse kost 2 = Sergio’s sheppards pie.