HomeFeestrecept Tongen met curryroomsaus

Tongen met curryroomsaus

Posted in : Feestrecept, Gezond, Saus, Voorgerecht on by : Greet Tags:

Door zeeduivel met kerriesaus uit
100% Gordon Ramsay bereidde ik op oudejaarsavond het huwelijk van een ijzerbom met grietfilet als voorgerecht.

(staart)vis, Zeeuwse mosselen met Augustijn op Indische wijze op een bedje van 1500 g gestoofde spinazie met 750 ml room, 3 x 60 draaien peper & 3 x 40 draaien zout (+ overschot mozzarella).

Dit heb je nodig voor 16 personen

  • 2 kg  mosselen uit Zeeland
  • 2 uien of sjalot
  • 1 Belgica (exclusief tot eind oktober)
  • 4 dl room
  • boter
  • 2 stengels bleekselder
  • kerrie, peper & zout
  • (Volkoren)brood om saus op te deppen
  • peterselie (ijzerbom)
  • 1 Bornem of Leffe blond ( 223 kcal)

Werkwijze:
Op voorhand:

Was de mosselen in gezouten water.
Reinig & was de selder. en snij ze fijn.
Pel & versnipper de ui of sjalot
Doe de mosselen in een pot. Voeg 3/4 van de groenten & wat boter, 1 Bornem of Leffe blond, peper & zout toe.
Zet de pot op een hoog vuur. Draai de mosselen regelmatig om met een schuimspaan.
Haal de mosselen uit hun schelp.
Zeef een 1/2 l kookvocht door een vochtige neteldoek. Laat 10′ inkoken.
Zet het gezeefde vocht op het vuur & voeg de rest van de selder & de ui toe.
Voeg de room & een afgestreken koffielepel kerrie toe & laat eventjes goed opkoken.
Warm de mosselen op in de saus.
Schil de appel & snijd in heel kleine blokjes. Voeg deze op het laatste toe aan de saus.
Proef & breng op smaak.Versier met gemalen peterselie

Medaillon van door Rose gefileerde zeetong

Ingrediënten voor 16 personen

  • 4 broccoli
  • 4 wortelen
  • 40 -48 prinsessenboontjes = 500g sperziebonen
  • 4 preien
  • 4 stelen bleekselderij
  • peper
  • zout
  • 1,6 -2,4kg dubbele tongfilet (= 1 pp)
  • tandenstokers

Werkwijze

Neem pp 2 brocolibloempjes die even lang zijn als de tongfilet breed is.
Maak 1 wortel, 12 boontjes & 1 prei schoon.
Was 1 steel bleekselderij.
Snijd de groenten in staafjes die even lang zijn als de tongfilet breed is.
Kook de groentensoorten elk apart krokant.
Leg de dubbele tongfilets open op een plank.
Rangschik de krokante groentenstaafjes er in de breedte op.
Rol de tongfilets op.
Snijd ze in de breedte middendoor.Steek er een tandenstoker door.
Leg de medaillons in een stoompan (de groenten moeten zichtbaar zijn)
Kruid & stoom de medaillons vlak voor het opdienen 7 minuten gaar op de astucio1-28, astucio29-48.
Verwijder de tandenstokers.
Warm de saus nog eventjes op (niet laten koken!)
Leg gestoofde spinazie in het midden van het bord. Leg hierop een medaillon. Giet er saus rond.

Wijntip uit Magazine van 18 oktober 2008/02: Wit, Corvo 2006, Sicilia IGT, Italië. Bij super GB € 6.99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.